Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciDiscapacitatEls pacients d'esofagitis eosinofílica posen en marxa la campanya ‘Il·lumina el teu...

Els pacients d’esofagitis eosinofílica posen en marxa la campanya ‘Il·lumina el teu menjar’

Coincidint amb la celebració el 22 de maig del Dia Europeu d'Esofagitis Eosinofílica

campanya eosiofílica d’esofagitis
Cartell de la campanya ‘Il·lumina el teu menjar’ // Foto: Aedeseo

L‘Associació de Pacients d’Esofagitis Eosinofílica (Aedeseo) posa en marxa la campanya ‘Il·lumina el teu menjar’ per visibilitzar aquesta malaltia, coincidint amb la celebració del Dia europeu aquest dilluns 22 de maig.

L’esofagitis eosinofílica (EoE) és una malaltia crònica en què l’esòfag s’inflama a causa d’una reacció al·lèrgica principalment deguda als aliments. Té una prevalença de més de 45.000 persones a Espanya i pot causar una gran angoixa en el pacient a causa de la impossibilitat de menjar molts aliments, cosa que condueix a una reducció de la qualitat de vida i una preocupació constant pel menjar.

anunci guies d'arrel

Per al pacient amb EoE, el moment de menjar es converteix en una situació associada a la por, la incertesa o fins i tot al dolor.

És una patologia que limita i aïlla ja que les activitats socials i familiars solen estar centrades en el menjar. “És important que la persona amb aquesta malaltia il·lumini el menjar, que tornin a poder menjar sense por i dolor”, asseguren des de l’associació en un comunicat.

Aedeseo és la responsable a Espanya d’organitzar el Dia Europeu d’Esofagitis Eosinofílica i per això llança aquesta campanya a xarxes socials sota el hashtag #Iluminatucomida; a més de celebrar un concert solidari i convocar aquest dilluns la webinar ‘Lluitant contra la disfàgia esofàgica’ amb experts sobre aquesta patologia.

Aquesta jornada internacional -que es realitza per segon any consecutiu- se centrarà fonamentalment en la disfàgia, és a dir, la dificultat o impossibilitat absoluta d’empassar aliments sòlids i líquids, i l’EOE és la primera causa de disfàgia en nens i adolescents.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content