Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciInclusió LaboralEls nous contractes formatius per a persones amb discapacitat tindran una bonificació...

Els nous contractes formatius per a persones amb discapacitat tindran una bonificació del 50 per cent

El CERMI elabora un informe sobre les novetats de la reforma laboral que afecten al col·lectiu

canvien el contractes formatius per a persones amb discapacitat
La feina és un dels principals eixos de la inclusió de les persones amb discapacitat // Foto: Escola El Xaloc

La reforma laboral publicada en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que va entrar en vigor el passat 31 de desembre, substitueix el contracte per a la formació i aprenentatge i el de pràctiques per un únic contracte de formació, que en el cas de les persones amb discapacitat, comptarà amb una bonificació, en lloc d’una reducció, del 50% de la quota empresarial de la Seguretat Social.

En concret, la reforma laboral assenyala que els límits d’edat i durada màxima del contracte formatiu “no són aplicables” quan es concerti amb persones amb discapacitat o amb altres col·lectius en situació d’exclusió social previstos a l’article 2 de la Llei per a la regulació del règim de les empreses d’inserció, en els casos en què siguin contractats per part d’empreses d’inserció que estiguin qualificades i actives en el registre administratiu corresponent. 

Banner 300x250px EnBucle3

“Reglamentàriament s’establiran aquests límits per adequar-los als estudis, al pla o programa formatiu i al grau de discapacitat i característiques d’aquestes persones”, subratlla la reforma laboral publicada al BOE.

D’aquesta manera es regula un contracte de formació en alternança, per compatibilitzar formació i treball, que en determinats casos estarà limitat a joves de fins a 30 anys, amb una durada màxima de dos anys, i un contracte de pràctica professional d’entre sis mesos i un any. Aquest segon contracte es podrà formalitzar fins a tres anys després de la finalització dels estudis del treballador, encara que el termini s’incrementa fins als cinc anys si és una persona amb discapacitat.

Quant a la reducció i modificació dels contractes temporals, que hauran d’estar justificats per les raons que estableix la nova legislació, i la derogació del contracte per obra i servei, el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) subratlla que, per exemple, durant l’any 2020, la contractació persones amb discapacitat més freqüent va ser mitjançant les modalitats d’eventual per circumstàncies de la producció (36,64%) i obra o servei (33,5%). En el cas dels centres especials d’ocupació, els contractes d’obra i servei realitzats van ser el 28,7% i els eventuals el 32,6%. 

Altres qüestions rellevants de la reforma laboral en matèria de discapacitat són que no es deroga explícitament el contracte temporal de foment de l’ocupació per a persones amb discapacitat i que s’estableix una excepció amb els centres especials d’ocupació a la prioritat aplicativa del conveni sectorial en relació amb la nova regulació de les contractes i subcontractes.

Davant de la nova legislació, el CERMI ha elaborat un informe per abordar algunes de les qüestions que poden afectar a les persones amb discapacitat.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content