Els i les alcaldables subscriuen les prioritats socials de la Taula del Tercer Sector per a les municipals

Per aconseguir una Barcelona més inclusiva i igualitària

debat alcaldables taula tercer sector
Els i les alcaldables de Barcelona durant el debat // Foto. Taula Tercer Sector

BComú, JuntsXCat, Barcelona pel Canvi-Ciutadans, ERC, PSC i PP, i els i les seves alcaldables, han subscrit les 10+1 prioritats socials propostes per la Taula del Tercer Sector Social per al nou consistori que sorgeixi de les eleccions municipals a Barcelona del pròxim 26 de maig. La CUP, que també hi dona suport, només matisa el punt número 6 sobre el paper de les entitats socials.

Aquestes prioritats formen part del document ‘Compromís local per garantir els drets socials’ que inclou 87 propostes del Tercer Sector per aconseguir uns municipis més inclusius i que promoguin la igualtat d’oportunitats. Les 10+1 propostes són:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

1. Planificar el desenvolupament de l’Estratègia d’Inclusió i de reducció de les desigualtats socials, garantint la transparència en el seu desplegament.

2. Assignar els recursos suficients a les polítiques d’inclusió municipals, així com a les entitats socials del Tercer Sector que participen en el seu desplegament.

BANER_300X250

3. Avançar cap a una ciutadania titular dels seus drets i donar cobertura a les seves necessitats bàsiques sota els criteris d’equitat i inclusió.

4. Garantir el dret a l’accés lliure a una alimentació saludable i acabar amb el malbaratament alimentari a la ciutat.

5. Compactar la diversitat d’ajuts i de prestacions existents en l’àmbit de la intervenció social.

6. Reconèixer el paper de les entitats del Tercer Sector Social com a actors de servei públic en les diverses temàtiques vinculades a polítiques socials i molt especialment pel que fa a la gestió dels habitatges socials.

7. Establir i estudiar mesures per combatre la problemàtica de l’accés a un lloguer assequible.

8. Vetllar pel compliment i iniciar processos de sanció en els casos de talls de subministraments a famílies vulnerables, d’acord amb el que estableix la Llei 24/2015, especialment aquelles amb infants o persones dependents a càrrec.

9. Promoure l’ocupació de qualitat, potenciant el treball en xarxa i la coordinació amb els serveis municipals i les entitats del Tercer Sector; ampliar el mercat laboral reservat i fomentar polítiques que incentivin la contractació de persones amb discapacitat en l’empresa ordinària.

10. Tenir elaborat i executat el Pla Municipal d’Accessibilitat, garantint l’accessibilitat universal als serveis, espais i edificis de les ciutats així com el foment de la participació de les persones amb discapacitat a la vida política i representativa dels municipis.

+1 Rebutjar l’ús discriminatori del fenomen migratori i de refugi en la campanya electoral.

Els i les alcaldables de Barcelona són Ada Colau  (BComú), Elsa Artadi (JuntsXCat), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi-Ciutadans), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*