Dissabte, 16 octubre 2021
HomeInclusió SocialEls bibliobusos incorporen un bucle magnètic per a les persones amb dificultats...

Els bibliobusos incorporen un bucle magnètic per a les persones amb dificultats auditives

bibliobusos-diba-incorporen-bucle-magnètic
Un Bibliobús estacionat al costat d’un centre educatiu // Foto: Diputació de Barcelona

Els deu bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compten amb un bucle inductiu (sistema electromagnètic per a la transmissió d’audio) de sobretaula per facilitar la comunicació entre el personal del bibliobús i les persones amb sordesa.

El bucle inductiu és una ajuda auxiliar per a usuaris de pròtesis auditives (audiòfons o implants coclears). L’anell permet fer arribar el senyal d’àudio a l’implant o a l’audiòfon tot eliminant-ne el soroll de fons que hi pugui haver. És un sistema de so que transforma un senyal d’àudio en un camp magnètic que és rebut pels audiòfons dotats de posició “T” (telebobina).

Aquests audiòfons tenen una bobina que transforma aquest camp magnètic novament en so dins de l’orella de l’usuari, de manera que el so arriba a la persona sorda de manera nítida i intel·ligible.

Així com els bibliobusos, diverses biblioteques municipals també estan incorporant aquest servei.

La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix diversos recursos tant per a persones amb dificultats visuals, auditives o de mobilitat per tal de garantir l’accessibilitat als seus serveis.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES