Els bibliobusos incorporen un bucle magnètic per a les persones amb dificultats auditives

La Diputació de Barcelona compta amb 10 unitats de Bibliobús

bibliobusos-diba-incorporen-bucle-magnètic
Un Bibliobús estacionat al costat d’un centre educatiu // Foto: Diputació de Barcelona

Els deu bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compten amb un bucle inductiu (sistema electromagnètic per a la transmissió d’audio) de sobretaula per facilitar la comunicació entre el personal del bibliobús i les persones amb sordesa.

El bucle inductiu és una ajuda auxiliar per a usuaris de pròtesis auditives (audiòfons o implants coclears). L’anell permet fer arribar el senyal d’àudio a l’implant o a l’audiòfon tot eliminant-ne el soroll de fons que hi pugui haver. És un sistema de so que transforma un senyal d’àudio en un camp magnètic que és rebut pels audiòfons dotats de posició “T” (telebobina).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquests audiòfons tenen una bobina que transforma aquest camp magnètic novament en so dins de l’orella de l’usuari, de manera que el so arriba a la persona sorda de manera nítida i intel·ligible.

Així com els bibliobusos, diverses biblioteques municipals també estan incorporant aquest servei.

BANER_300X250

La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix diversos recursos tant per a persones amb dificultats visuals, auditives o de mobilitat per tal de garantir l’accessibilitat als seus serveis.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*