Dissabte, 27 novembre 2021
HomeEntitatsLa Confederació aposta per la continuïtat amb la renovació de Joan Segarra...

La Confederació aposta per la continuïtat amb la renovació de Joan Segarra com a president

joan-segarra-president-la-confederació-quatre-anys
La nova junta directiva sorgida de l’Assemblea General // Foto. La Confederació

Joan Segarra va sortir reelegit ahir com a president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya per un nou mandat de quatre anys. Així mateix també ha sortit renovada per l’Assemblea General, la nova Junta Directiva. D’aquesta manera, l’entitat vol donar continuïtat a les línies de treball impulsades en els darrers anys per enfortir la dimensió socioempresarial del Tercer Sector Social i, com a línies estratègiques clau s’apunten:

  • La negociació amb el Govern i el Parlament de Catalunya de la nova Llei de concertació social que ha de permetre excloure els serveis d’atenció a les persones de les lògiques mercantils inherents a la contractació pública, tot garantint el sense afany de lucre, l’eficiència dels recursos públics i el màxim retorn social.
  • La incidència política per revertir la situació d’infrafinançament crònic del sistema públic de serveis socials i assolir dotacions pressupostàries que permetin assegurar la qualitat de l’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals.
    La Confederació es reforça amb la incorporació de noves entitats sòcies al seu òrgan directiu, on s’incrementa la presència dels diferents àmbits d’activitat representats: infància, lleure educatiu, discapacitat, gent gran i salut mental, entre altres. Formen part de la nova Junta 13 de les 24 organitzacions sòcies i, a falta que es ratifiquin els càrrecs, la presidència recau en la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya; tres vicepresidències en Creu Roja Catalunya, la Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç (UCCAP) i Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS); la secretaria l’assumeix la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (FEDAIA); i la tresoreria, la Federació d’Entitats d’Atenció a la Tercera Edat (FEATE). Pel que fa a les vocalies, estaran representades per l’Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACCP), Associació Empresarial de l’Economia Social DINCAT, Ammfeina, Càritas Diocesana de Barcelona, ECOM, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l’Esplai.

La primera acció de la nova Junta Directiva de La Confederació serà demanar urgentment una trobada amb el president de la Generalitat de Catalunya per exigir una resposta de país a la delicada situació que viu el sector social. A més, se sol·licitarà una reunió amb el Síndic de Greuges per abordar els efectes de la situació actual en el compliment dels drets individuals i socials de les persones.

diari-discapacitat-300x250e

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES