Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciEMPRESAEls avantatges fiscals i subvencions per a empreses per contractar persones amb...

Els avantatges fiscals i subvencions per a empreses per contractar persones amb discapacitat

Les companyies de més de 50 treballadors estan obligades per llei a tenir almenys un 2% de persones amb discapacitat i aquelles que creïn ocupació destinat directament a persones amb discapacitat poden optar a una deducció de l’Impost de Societats

avantatges fiscals i subvencions empreses contractació persones amb discapacitat
Una persona cega camina a la seva empresa acompanyada d’una companya // Foto: Servimedia

Les empreses que contracten persones amb discapacitat a Espanya es poden beneficiar d’ajuts i incentius fiscals en funció de quina sigui la modalitat del contracte. Per exemple, i amb dades del 2023, una empresa que contracti de manera indefinida algú amb discapacitat pot deduir-se entre 4.500 i 6.300 euros a les cotitzacions a la Seguretat Social, a la qual cosa pot sumar una altra deducció de fins a 12.000 euros si per a aquesta contractació crea un nou lloc de treball.

La contractació de persones amb discapacitat és fins i tot una obligació per a determinades empreses, en funció de la seva mida. La llei estableix que les empreses públiques i privades que compten amb 50 treballadors o més “estaran obligades que d’entre ells almenys el 2% siguin persones treballadores amb discapacitat”, llevat que s’indiqui el contrari en algun conveni col·lectiu a voluntat de l’empresari i s’apliquin mesures alternatives.

Quan una empresa contracta de manera indefinida una persona amb discapacitat pot beneficiar-se d’una subvenció concreta per la modalitat de contractació, bonificacions en les quotes empresarials a la Seguretat Social i una subvenció per a l’adaptació estructural del lloc de treball de la persona amb discapacitat. Els principals requisits són que el treballador tingui una discapacitat acreditada igual o superior al 33% i estigui donat d’alta al Servei Públic d’Ocupació.

En primer lloc, tota empresa que contracti un treballador amb discapacitat acreditada igual o superior al 33% de manera indefinida comptarà amb una subvenció de 3.907 euros, segons indica la normativa vigent.

A això cal sumar-hi les bonificacions a les quotes a la Seguretat Social. Aquestes són deduccions amb la finalitat de reduir els costos laborals a les empreses per potenciar l’accés al mercat laboral a determinats col·lectius, com passa en aquest cas amb les persones amb discapacitat, perquè es tracta d’un sector de població doblement vulnerable i amb més taxa d’atur.

La quantia de la deducció a la Seguretat Social varia en funció de l’edat, el sexe i el percentatge acreditat de discapacitat. D’aquesta manera, per a la contractació de persones amb discapacitat igual o superior al 33% hi ha un ajut de 4.500 euros si és un home de menys de 45 anys, 5.350 euros si és una dona de menys de 45 anys i 5.700 euros, sigui home o dona, de més de 45 anys.

En el cas de persones amb discapacitat igual o superior al 65%, la Seguretat Social concedeix una bonificació de 5.100 euros si és un home menor de 45 anys, 5.950 euros si és una dona menor de 45 anys i 6.300 euros, sigui home o dona, més gran de 45 anys.

Subvencions i impost de societats

A més, les empreses que contracten un treballador amb discapacitat poden beneficiar-se d’una subvenció per a l’adaptació del lloc de treball, l’eliminació de barreres o la dotació de mitjans de protecció fixada en 901,52 euros.

Amb relació a l’impost de societats, una empresa es pot deduir una part de la seva quota íntegra cada vegada que creï un nou lloc de treball per a una persona amb discapacitat. Es tracta de 9.000 euros cada any si la discapacitat acreditada és igual o superior al 33% i de 12.000 euros cada any si la discapacitat acreditada és igual o superior al 65%.

Els requisits i els beneficis d’una contractació temporal són els mateixos que amb un treballador fix, excepte la subvenció de 3.907 euros per creació d’un nou lloc de treball indefinit. Les bonificacions en les quotes a la Seguretat Social són menors i, com passa amb els empleats amb discapacitat fixos, canvien segons l’edat, el sexe i el percentatge acreditat de discapacitat.

Així, per a una discapacitat igual o superior al 33%, hi ha una subvenció de 4.700 euros si és una dona de més de 45 anys, de 4.100 euros si és un home de més de 45 anys, de 4.100 euros si és una dona de menys de 45 anys i de 3.500 euros quan sigui un home menor de 45 anys.

Per a discapacitat igual o superior al 66%, hi ha una subvenció de 5.300 euros si és una dona de més de 45 anys, 4.700 euros si és un home de més de 45 anys, 4.700 euros si és una dona de menys de 45 anys i 4.100 euros si és un home menor de 45 anys.

A les contractacions temporals, les empreses també poden optar a una subvenció de 901,52 euros per a l’adaptació del lloc de treball, eliminació de barreres o dotació de mitjans de protecció. A això s’hi afegeix una deducció d’entre 9.000 (discapacitat igual o superior al 33%) i 12.000 euros (igual o superior al 33%) a l’impost de societats per la creació de cada nou lloc de treball.

Font: SERVIMEDIA/MALDITA.ES

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content