Dijous, 13 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEls administradors de finques experimenten en primera persona les barreres arquitectòniques al...

Els administradors de finques experimenten en primera persona les barreres arquitectòniques al Congrés Nacional CNAF 2024

La Fundació Mutua de Propietarios ho fa possible gràcies a l'experiència immersiva "L'accessibilitat Virtual als edificis d'habitatges"

barreres arquitectòniques als edificis d'habitatges a Espanya
Imatge de l’experiència immersiva ‘Accessibilitat Virtual als edificis d’habitatges’ // Foto: Fundació Mutua de Propietaris

Els participants al Congrés Nacional d’Administradors de Finques 2024 (CNAF) celebrat a Alacant van tenir l’oportunitat de viure en primera persona els reptes diaris que afronten les persones amb mobilitat reduïda enfront de les barreres arquitectòniques. Això va ser possible gràcies a l’experiència immersiva “L’accessibilitat Virtual als edificis d’habitatges” organitzada per la Fundació Mutua de Propietarios.

A través d’unes ulleres de realitat virtual, els administradors de finques van realitzar un recorregut des del portal d’un edifici fins a l’accés a l’habitatge, on van haver d’evitar diverses barreres arquitectòniques i explorar solucions per eliminar-les.

“Volem sensibilitzar els professionals i mostrar-los, d’una manera realista, la sensació de frustració que sent aquest col·lectiu en el seu dia a dia, a causa de barreres arquitectòniques que els impedeixen viure de manera autònoma i, en moltes ocasions, sortir de casa seva o fer-ho amb l’ajuda d’algú”, assenyala Laura López Demarbre, vicepresidenta executiva de la Fundació Mutua de Propietarios.

PUBLICITAT

Dades alarmants sobre la inaccessibilitat dels edificis d’habitatges

Segons els estudis realitzats per la Fundació, el 87% dels edificis d’habitatges a Espanya necessiten actuacions per eliminar les barreres arquitectòniques. En concret:

  • Un 17% necessita la instal·lació d’un ascensor.
  • Un 22% necessita una rampa per superar el graó d’accés al portal.
  • El 56% té porters automàtics no accessibles des d’una cadira de rodes.
  • Dos de cada tres edificis tenen les bústies elevades.
  • El 48% dels portals necessita un obreportes motoritzat ja que pesen massa.

El paper clau dels administradors de finques

“És fonamental que els administradors de finques estiguin conscienciats sobre la importància de l’accessibilitat als edificis d’habitatges, ja que són ells els qui gestionen les millores necessàries per garantir entorns més inclusius. Per això, el seu paper és clau per impulsar les reformes que eliminin les barreres arquitectòniques i millorin la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda”, destaca Laura López.

La Fundació Mutua de Propietarios: treballant per a l’accessibilitat

La Fundació Mutua de Propietarios porta anys treballant per promoure l’accessibilitat als edificis d’habitatges, i ha desenvolupat diverses eines, aplicacions i estructures que faciliten l’accés a l’habitatge a les persones amb mobilitat reduïda. Entre elles destaquen:

PUBLICITAT

  • La Calculadora de l’Accessibilitat, que permet als ciutadans estimar els costos de les obres d’eliminació de barreres arquitectòniques al seu edifici.
  • L’App Zero Barreres, la primera aplicació per a dispositius mòbils que permet de manera senzilla mesurar el grau d’accessibilitat de cada un dels elements comuns d’un edifici.

Amb accions com aquesta, la Fundació Mutua de Propietarios contribueix a crear un entorn més inclusiu i accessible per a totes les persones.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content