Dijous, 13 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEl 87% dels edificis d’habitatges a Espanya necessita reformes per eliminar barreres...

El 87% dels edificis d’habitatges a Espanya necessita reformes per eliminar barreres arquitectòniques

Segons es va posar de manifest al Congrés Nacional d'Administradors de Finques 2024 (CNAF), celebrat a Alacant

barreres arquitectòniques als edificis d'habitatges a Espanya
Imatge de l’experiència immersiva ‘Accessibilitat Virtual als edificis d’habitatges’ // Foto: Fundació Mutua de Propietaris

El 87% de les cases a Espanya necessiten adaptacions per eliminar barreres arquitectòniques, segons es va posar de manifest al Congrés Nacional d’Administradors de Finques 2024 (CNAF), celebrat a Alacant. Les obres més necessàries són els ascensors, rampes i porters automàtics, a més de les bústies accessibles.

Segons un estudis realitzat per la Fundació Mútua de Propietaris, un 17% dels habitatges espanyols necessiten la instal·lació d’un ascensor; el 22% requereix una rampa per superar l’esglaó d’accés al portal; el 56% tenen porters automàtics no accessibles des d’una cadira de rodes; dos de cada tres edificis tenen bústies elevades, i el 48% dels portals necessita un obreportes motoritzat a causa del seu pes.

“És fonamental que els administradors de finques estiguin conscienciats sobre la importància de l’accessibilitat als edificis d’habitatges, ja que són ells els qui gestionen les millores necessàries per garantir entorns més inclusius. Per això, el seu paper és clau per impulsar les reformes que eliminin les barreres arquitectòniques i millorin la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda”, va explicar Laura López.

PUBLICITAT

Diversos participants al Congrés van poder experimentar en primera persona els desafiaments diaris a què s’enfronten les persones amb mobilitat reduïda quan topen amb barreres arquitectòniques, gràcies a l’experiència immersiva ‘Accessibilitat Virtual als edificis d’habitatges’ organitzada per la Fundació.

A través d’unes ulleres de realitat virtual, els administradors de finques van fer un itinerari des del portal d’un immoble fins a l’accés a l’habitatge on van haver de sortejar diverses barreres arquitectòniques i trobar solucions per eliminar-les.

“Volem sensibilitzar els professionals i mostrar-los, d’una manera realista, la sensació de frustració que sent aquest col·lectiu al seu dia a dia, a causa d’unes barreres arquitectòniques que els impedeixen viure d’una manera autònoma i, moltes vegades, sortir-ne casa o fer-ho amb l’ajuda d’algú”, va subratllar Laura López Demarbre, vicepresidenta executiva de la Fundació Mútua de Propietaris.

PUBLICITAT

D’altra banda, la Calculadora de l’Accessibilitat, desenvolupada per la Fundació Mútua de Propietaris, permet als ciutadans estimar els costos de les obres d’eliminació de barreres arquitectòniques al seu edifici o l’App ‘Zero Barreras’, una aplicació per a dispositius mòbils que permet mesurar el grau d’accessibilitat de cadascun dels elements comuns d’un edifici.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content