Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDestacadesEl turisme accessible, l'assignatura pendent d'una societat amb diversitat funcional

El turisme accessible, l’assignatura pendent d’una societat amb diversitat funcional

infografia turisme accessible Europa
125 milions de persones tenen necessitats especials quan viatgen // Foto: Imatge cedida per ODF

L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) ha elaborat una infografia sobre turisme accessible que posa de relleu la necessitat de que l’accessibilitat estigui present en tota la cadena turística per garantir els drets d’igualtat de les persones amb necessitats especials.

Segons les xifres que mostra la infografia, recollides de l’Organització Mundial del Turisme i un estudi realitzat per la Universitat de Vigo, només a Europa 125 milions de persones necessiten serveis especials en els seus viatges. Concretant més, s’estima que la demanda potencial de persones europees amb discapacitat que viatja és la següent: 8 milions de persones que viatjaran a l’estranger; 15 milions de persones que viatjaran dins del mateix país; i 22 milions de persones que faran excursions locals d’un dia.

diari-discapacitat-300x250e

Per aquest motiu, l’ODF conclou que és imprescindible que les connexions entre totes les destinacions, els serveis i les activitats que es realitzin estiguin ben planificats i provats. Els medis de transport i les seves infraestructures han de ser plenament accessibles, així com els museus, teatres, cinemes i altres activitats relacionades amb la cultura i l’oci. Finalment, s’han de sumar a aquesta accessibilitat els equipaments hotelers per garantir un turisme plenament accessible per les persones amb discapacitat.

El turisme accessible és una forma de turisme que té per objectiu permetre a les persones amb necessitats especials d’accés funcionar independentment, amb igualtat i dignitat, gràcies a l’oferta de productes, serveis i entorns de turisme dissenyats de manera universal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES