El turisme accessible, l’assignatura pendent d’una societat amb diversitat funcional

A Europa hi ha 125 milions de persones que necessiten serveis especials quan viatgen

infografia turisme accessible Europa
125 milions de persones tenen necessitats especials quan viatgen // Foto: Imatge cedida per ODF

L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) ha elaborat una infografia sobre turisme accessible que posa de relleu la necessitat de que l’accessibilitat estigui present en tota la cadena turística per garantir els drets d’igualtat de les persones amb necessitats especials.

Segons les xifres que mostra la infografia, recollides de l’Organització Mundial del Turisme i un estudi realitzat per la Universitat de Vigo, només a Europa 125 milions de persones necessiten serveis especials en els seus viatges. Concretant més, s’estima que la demanda potencial de persones europees amb discapacitat que viatja és la següent: 8 milions de persones que viatjaran a l’estranger; 15 milions de persones que viatjaran dins del mateix país; i 22 milions de persones que faran excursions locals d’un dia.

BANER_300X250

Per aquest motiu, l’ODF conclou que és imprescindible que les connexions entre totes les destinacions, els serveis i les activitats que es realitzin estiguin ben planificats i provats. Els medis de transport i les seves infraestructures han de ser plenament accessibles, així com els museus, teatres, cinemes i altres activitats relacionades amb la cultura i l’oci. Finalment, s’han de sumar a aquesta accessibilitat els equipaments hotelers per garantir un turisme plenament accessible per les persones amb discapacitat.

El turisme accessible és una forma de turisme que té per objectiu permetre a les persones amb necessitats especials d’accés funcionar independentment, amb igualtat i dignitat, gràcies a l’oferta de productes, serveis i entorns de turisme dissenyats de manera universal.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*