Dissabte, 3 desembre 2022
Dissabte, 3 desembre 2022
IniciDestacadesEl turisme accessible, l'assignatura pendent d'una societat amb diversitat funcional

El turisme accessible, l’assignatura pendent d’una societat amb diversitat funcional

infografia turisme accessible Europa
125 milions de persones tenen necessitats especials quan viatgen // Foto: Imatge cedida per ODF

L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) ha elaborat una infografia sobre turisme accessible que posa de relleu la necessitat de que l’accessibilitat estigui present en tota la cadena turística per garantir els drets d’igualtat de les persones amb necessitats especials.

anunci guies d'arrel

Segons les xifres que mostra la infografia, recollides de l’Organització Mundial del Turisme i un estudi realitzat per la Universitat de Vigo, només a Europa 125 milions de persones necessiten serveis especials en els seus viatges. Concretant més, s’estima que la demanda potencial de persones europees amb discapacitat que viatja és la següent: 8 milions de persones que viatjaran a l’estranger; 15 milions de persones que viatjaran dins del mateix país; i 22 milions de persones que faran excursions locals d’un dia.

Per aquest motiu, l’ODF conclou que és imprescindible que les connexions entre totes les destinacions, els serveis i les activitats que es realitzin estiguin ben planificats i provats. Els medis de transport i les seves infraestructures han de ser plenament accessibles, així com els museus, teatres, cinemes i altres activitats relacionades amb la cultura i l’oci. Finalment, s’han de sumar a aquesta accessibilitat els equipaments hotelers per garantir un turisme plenament accessible per les persones amb discapacitat.

Banner 300x250px EnBucle3

El turisme accessible és una forma de turisme que té per objectiu permetre a les persones amb necessitats especials d’accés funcionar independentment, amb igualtat i dignitat, gràcies a l’oferta de productes, serveis i entorns de turisme dissenyats de manera universal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content