Dilluns, 6 febrer 2023
Dilluns, 6 febrer 2023
IniciInclusió SocialJunqueras es compromet a blindar als pressupostos el Pla de Xoc Social

Junqueras es compromet a blindar als pressupostos el Pla de Xoc Social

taula 3r sector i oriol junqueras
El vicepresident es va reunir amb representats de la Taula del Tercer Sector // Foto: Imatge cedida per gencat

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras i el president de la Taula de Tercer Sector Social, Oriol Illa, es van reunir el passat dimecres 24 de febrer per negociar les reclamacions del tercer sector a la elaboració dels pressupostos que està preparant la Generalitat. En aquest sentit, Junqueras es va comprometre a incloure una clàusula als pressupostos que blindi la despesa social del Govern. D’aquesta manera, si el Govern no gasta allò pressupostat en una partida social concreta ho haurà d’acabar destinant a una altra similar.

El vicepresident del Govern va mostrar a Illa la seva voluntat de fer uns pressupostos “realistes” per fer front a les seves necessitats, que a més de blindar la despesa social compromesa tinguin com a prioritat el pagament de les subvencions pendents des del 2010.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social xifra en més d’un miler les entitats que estan pendents de pagament per part del Govern.

Per assumir els impagaments i blindar la despesa social pel 2016 -entre d’altres el Pla de Xoc de 270 milions– el Govern haurà de fer “una bona gestió de tresoreria” i anar a buscar els fons FEDER de la Unió Europea i els del pla Risc 3Cat per destinar recursos a les necessitats socials.

Oriol Junqueras va reconèixer que el volum d’ingressos de la Generalitat serà similar al de l’any passat, tot i l’increment en la recaptació d’impostos, per lo que la disponibilitat pressupostària per destinar a despesa social també s’aproximarà a la de l’exercici anterior. La diferència, segons el conseller d’Economia, es que es tractarà d’ajustar millor els volums de despesa. Els dos principals creditors del Govern són les entitats financeres i l’estat espanyola. Les converses que es tindran amb ambdós seran capitals per intentar fer aquest ajust de la despesa.

Per últim, el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, Oriol Illa va aprofitar l’encontre per demanar als polítics que els compromisos que surtin del Ple dels propers 9 i 10 de març estiguin vinculats a dotacions pressupostàries concretes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content