Dijous, 13 juny 2024
IniciESPECTACLESEl Tantarantana estrena ‘Tot en ordre’, una peça sobre l’experiència d’una família...

El Tantarantana estrena ‘Tot en ordre’, una peça sobre l’experiència d’una família amb un fill amb autisme

L’estada al teatre conclourà amb una funció accessible el divendres 21 de juny que estarà adaptada amb audiodescripció, interpretació en llengua de signes, subtitulació, bucle magnètic i so amplificat

cartell TOT-EN-ORDRE_Teatre-Tantarantana_Temp-23-24
Cartell de ‘Tot en ordre’ // Foto: Teatre Tantarantana

El passat dijous 30 de maig es va estrenar a la Sala Àtic 22 del Teatre Tantarantana, ‘Tot en ordre’, un text del dramaturg i guionista del Regne Unit, Alex Oates, traduït per primer cop al català per Mireia Isal i Carla Torres Danés i que compta amb la direcció de Montse Rodríguez Clusella (A.K.A. (Also Known As)). Un muntatge que porta sobre l’escenari l’experiència d’una família amb un fill amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

‘Tot en ordre’ transcorre durant un vespre al menjador d’una casa, amb una mare, un pare, un cuidador i un fill, esperant la intervenció dels serveis socials. Una posada en escena quotidiana que connecta al públic amb el dia a dia d’una família, per confrontar-lo amb preguntes incòmodes i tabús, amb relació a la convivència amb persones neurodivergents ‘Tot en ordre’ incideix en un tema molt delicat que demana empatia i comprensió per no caure en el judici immediat que estigmatitza i titlla de bona o dolents els personatges que es mostren a l’obra.

Això no va de bons o dolents , aquest no és un conflicte entre dos bàndols, és un conflicte intern de necessitat. Aquesta peça va d’una família, una família que, per damunt de tot, s’estima. I això l’autor ho deixa molt clar des de l’inici.

PUBLICITAT

Segons l’autor, la seva intenció no és “la de reflectir ni mostrar una representació de tots els infants amb trastorn de l’espectre autista, el que vol aquesta obra és generar debat, controvèrsia i sobretot diàleg, que pugui posar una mica de llum a la qüestió d’educar, com a família i com a societat”.

L’espectacle producció de Bambú i La Maièutica i interpretat per Joan Sureda, Pau Rosell i Carla Torrés Danés, presenta els conflictes interns d’una mare i un pare d’un fill amb trastorn autístic sever i “incideix en un tema molt delicat que demana empatia i comprensió per no caure en el judici immediat que estigmatitza i titllar de bons o dolents els personatges que es mostren”, explica la directora.

‘Tot en ordre’ estarà en cartell fins al 21 de juny i es podrà gaudir d’un col·loqui postfunció amb el propi autor, Alex Oates, el divendres 7 de juny.

PUBLICITAT

L’estada al Tantarantana conclourà amb una funció accessible el divendres 21 de juny que estarà adaptada amb audiodescripció, interpretació en llengua de signes, subtitulació, bucle magnètic i so amplificat.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content