El Síndic estudia l’afectació a la mobilitat de les persones amb discapacitat a causa del tall de la Línia 1 del metro

Ha demanat a TMB informació sobre les rutes alternatives

afectació-mobilitat-tall-línia-1-metro
Estació del Clot a la Línia 1 del metro // Foto: Síndic de Greuges

Les queixes de les persones amb discapacitat i altres col·lectius pels problemes de mobilitat que està ocasionant el tall de la línia 1 del metro entre les estacions del Clot i Fondo, ha fet que el Síndic de Greuges hagi obert una actuació d’ofici per analitzar la garantia del dret a la mobilitat de les persones.

Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha establert diverses recomanacions de transport per suplir el servei de metro en el tram afectat i ha posat en servei dos itineraris de bus llançadora que tindran el mateix horari de metro, aquestes resulten insuficients ja que es triga gairebé una hora d’inici a fi de tram, a més que hi ha una sobreocupació dels autobusos del servei alternatiu.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Quant al col·lectiu de les persones amb discapacitat, les queixes es fonamenten en que l’estació del Clot de la línia 1 està pendent d’adaptació a la normativa d’accessibilitat. També ha demanat que el bus llançadora cobreixi les estacions de Sant Andreu i Torras i Bages, per donar cobertura a dos equipaments per a persones amb discapacitat.

Per tot això, el Síndic s’ha adreçat a TMB perquè l’informi sobre el dispositiu alternatiu implementat, el nombre de persones que l’utilitzen, la suficiència dels vehicles que integren el servei especial, els elements informatius a peu de carrer i les persones informadores a les estacions. També s’ha demanat informació sobre quines mesures s’han implementat per garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda. En el mateix sentit, també ha demanat informació als ajuntaments de Barcelona i de Santa Coloma de Gramenet.

BANER_300X250

D’altra banda el Síndic recorda que el Codi de consum de Catalunya considera que els transports són un servei bàsic, és a dir, un servei de caràcter essencial i necessari per a la vida quotidiana o que tenen un ús generalitzat entre les persones consumidores.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*