Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatEl Síndic estudia l’afectació a la mobilitat de les persones amb discapacitat...

El Síndic estudia l’afectació a la mobilitat de les persones amb discapacitat a causa del tall de la Línia 1 del metro

afectació-mobilitat-tall-línia-1-metro
Estació del Clot a la Línia 1 del metro // Foto: Síndic de Greuges

Les queixes de les persones amb discapacitat i altres col·lectius pels problemes de mobilitat que està ocasionant el tall de la línia 1 del metro entre les estacions del Clot i Fondo, ha fet que el Síndic de Greuges hagi obert una actuació d’ofici per analitzar la garantia del dret a la mobilitat de les persones.

Tot i que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha establert diverses recomanacions de transport per suplir el servei de metro en el tram afectat i ha posat en servei dos itineraris de bus llançadora que tindran el mateix horari de metro, aquestes resulten insuficients ja que es triga gairebé una hora d’inici a fi de tram, a més que hi ha una sobreocupació dels autobusos del servei alternatiu.

Quant al col·lectiu de les persones amb discapacitat, les queixes es fonamenten en que l’estació del Clot de la línia 1 està pendent d’adaptació a la normativa d’accessibilitat. També ha demanat que el bus llançadora cobreixi les estacions de Sant Andreu i Torras i Bages, per donar cobertura a dos equipaments per a persones amb discapacitat.

Per tot això, el Síndic s’ha adreçat a TMB perquè l’informi sobre el dispositiu alternatiu implementat, el nombre de persones que l’utilitzen, la suficiència dels vehicles que integren el servei especial, els elements informatius a peu de carrer i les persones informadores a les estacions. També s’ha demanat informació sobre quines mesures s’han implementat per garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda. En el mateix sentit, també ha demanat informació als ajuntaments de Barcelona i de Santa Coloma de Gramenet.

D’altra banda el Síndic recorda que el Codi de consum de Catalunya considera que els transports són un servei bàsic, és a dir, un servei de caràcter essencial i necessari per a la vida quotidiana o que tenen un ús generalitzat entre les persones consumidores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content