Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsEl Síndic de Greuges torna a demanar a l’IMPD de Barcelona que...

El Síndic de Greuges torna a demanar a l’IMPD de Barcelona que obri al públic les sessions del seu Consell Rector

Davant la denuncia d'una persona que es queixava de no poder assistir a aquest òrgan de participació ciutadana

les dones copen el consell rector de l'impd
Entrada de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat // Foto: Imatge d’arxiu

El Síndic de Greuges ha tornat a fer arribar a l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona (IMPD) la conveniència de fer públiques les sessions del seu Consell Rector per facilitar-ne l’accessibilitat i la participació dels ciutadans.

Aquesta recomanació arriba després de la queixa presentada el 2019 per César Léon Ortega, que denunciava que no es podia presentar com a públic a les reunions de l’únic òrgan de participació ciutadana de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona.

El Síndic ja s’havia adreçat anteriorment a l’IMPD, plantejant que les sessions fossin públiques “atès el seu caràcter d’òrgan representatiu dels grups municipals i de les persones amb discapacitat i el seu caràcter d’òrgan superior de govern de l’Institut”. També plantejava la possibilitat “que les sessions es retransmetessin en streaming”, com demanava el promotor de la queixa.

Davant la petició, l’IMPD va respondre que “compartia el criteri que convenia que les sessions fossin públiques, i pel que fa a la possibilitat de retransmetre les sessions en línia, es sotmetria als membres del Consell”. En concret, el desembre de 2020, l’aleshores gerent de l’Institut, Ramon Lamiel, assenyalava “que, tot i que encara no s’havia incorporat a l’ordre del dia d’una sessió del Consell aquesta possibilitat, es considerava tecnològicament viable amb l’ús del canal de YouTube municipal, o plataformes de vídeo reunions, i amb l’acord previ del Consell”.

Des de llavors han passat set mesos -amb unes eleccions al propi Consell Rector pel mig-, sense que encara no s’hagi sotmès a la deliberació del Consell Rector, fet pel qual el Síndic ha tornat a sol·licitar a l’IMPD obrir al públic les sessions del seu Consell Rector.

En aquesta ocasió, el Síndic, torna a reivindicar que es permeti l’assistència, ja sigui presencial o virtual, a les sessions, i es facin públics l’ordre del dia i els acords adoptats. També ha demanat que s’incorpori aquesta petició a l’ordre del dia de la propera sessió del Consell Rector.

Per la seva banda, Joan R. Riera, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’IMPD ha explicat que “estem oberts a fer públiques les sessions del Consell Rector de forma telemàtica perquè creiem que seria positiva la participació del col·lectiu”. “Però nosaltres volem anar més enllà. Volem renovar la governança de l’Institut perquè no només participin les persones sinó també les entitats del sector. Quan s’incorpori el nou equip, al mes d’octubre, aquesta serà una de les línies de treball” ha afegit el regidor.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES