Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciENTITATSEl Servei d’Inserció Laboral Taina d’Atendis porta 30 anys ajudant a trobar...

El Servei d’Inserció Laboral Taina d’Atendis porta 30 anys ajudant a trobar feina a les persones amb discapacitat intel·lectual

Va atendre 26 persones dins el programa SIOAS 2021 i des del 2012 dona formacions en col·laboració amb FSC Inserta de la Fundació ONCE

campanya 25N diba
Servei Inserció Laboral Taina
Usuaris del servei realitzant una formació // Foto: Fundació Privada Atendis

El Servei d’Inserció Laboral Taina de la Fundació Privada Atendis porta 30 anys atenent persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de formar-los per a poder aconseguir un lloc de treball digne en una empresa dins el mercat laboral ordinari.

Des de l’any 2012 dur a terme en col·laboració amb FSC Inserta (Fundación ONCE) formacions específiques dirigides a les persones ateses pel servei.

cançons que acaben en fade out

Aquest primer semestre de 2022 ha dut a terme la formació d’Habilitats Socials amb una participació de 12 persones, de les que el 60% són homes i el 40% són dones. L’objectiu general del taller és adquirir i desenvolupar actituds, habilitats i estratègies intra i interpersonals a través del coneixement personal i el desenvolupament de les habilitats socials a fi d’afavorir la seva adequada inserció laboral. La durada d’aquesta formació va ser de 140 hores, del 28 de febrer al 6 d’abril.

Cada semestre des del Servei es presenten a les convocatòries per a poder oferir cada any, un mínim de 2 formacions; habitualment de Peó Manipulatiu i un altre d’Expert en Neteja.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Tota formació incorpora posteriorment una prospecció d’empreses que espera esdevenir en un futur contracte laboral per a la persona que ha realitzat la formació, sigui en una empresa ordinària o en un Centre Especial de Treball.

D’altra banda, el Servei d’Inserció Laboral Taina de la Fundació Privada Atendis, va atendre en el programa SIOAS 2021 (finalitzat el juny de 2022), un total de 26 persones participants provinents de situació DONO (demandant d’ocupació. 22 de les 26 persones demandants d’ocupació (85%) van incorporar-se a un lloc de treball en EO (empresa ordinària) i totes les 14 persones participants “ACTIVES” van mantenir el seu lloc de treball.

Al marge de les insercions en EO, també cal destacar que el Servei va facilitar l’accés a un treball protegit (Centre Especial de Treball) a 2 persones que no estaven ateses al SIOAS i una a empresa ordinària.

Els sectors productius en els que s’incorporen a treballar les persones participants són la hostaleria, el comerç, l’àmbit sanitari/salut, la indústria i també, serveis administratius.

També cal destacar que dues persones treballadores en actiu amb el recolzament i suport del servei, han aprovat les oposicions a la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content