25.6 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Discapacitat El Senat tramita una proposició per establir i regular la llei d’accessibilitat...

El Senat tramita una proposició per establir i regular la llei d’accessibilitat cognitiva

Presentada per Cs i que compta amb els suports suficients

senat reforma llei accessibilitat cognitiva
El Senat ha donat llum verda a la tramitació de la proposta // Foto: Wikipèdia

El ple del Senat va aprovar dimecres la presa en consideració d’una proposició de llei per garantir l’accessibilitat cognitiva de les persones amb dificultats de comprensió i comunicació de l’entorn físic, el transport, la informació i la comunicació, inclosos els sistemes i les tecnologies de la informació i les comunicacions, i a altres serveis i instal·lacions a disposició o d’ús públic, tant en zones urbanes com rurals.

Es tracta d’una iniciativa que modifica la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, per establir i regular l’accessibilitat cognitiva i les seves condicions d’exigència i aplicació, presentada per Ciutadans (Cs).

El text compta amb els suports suficients de PSOE, PP, ERC, PNB, Més País i Junts per Catalunya. La iniciativa serà remesa al Congrés dels Diputats per seguir la seva tramitació parlamentària.

Plena Inclusió i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) havien sol·licitat a tots els grups que donessin suport a la presa en consideració de la proposició perquè “pretén eixamplar la regulació legal de l’accessibilitat universal incorporant la dimensió de l’accessibilitat cognitiva, que no té encara ordenació normativa en el Dret espanyol de la Discapacitat “.

En la proposta de modificació de la llei es canvia l’article 2 sobre definicions, a qual s’incorporen dues noves lletres I) i ñ), que introdueixen les definicions d’accessibilitat cognitiva i de lectura fàcil.

A més, es canvia l’article 5 sobre l’àmbit d’aplicació de la llei per aclarir de forma explícita que l’accessibilitat cognitiva es troba inclosa dins de qualsevol referència a l’accessibilitat universal.

També es modifica l’apartat 1 de l’article 23, per afegir que l’obligació de Govern de regular les condicions d’accessibilitat i no discriminació, inclou l’obligació de determinar i regular aquestes condicions quan d’accessibilitat cognitiva es tracta.

S’inclou dins dels suports complementaris previstos la lectura fàcil, i s’estableix que ha de considerar com a condicions bàsiques d’accessibilitat cognitiva. A més, concreta quins han de ser els àmbits sobre els quals s’hauran de projectar detalladament aquestes condicions bàsiques.

Un altre aspecte important de la proposta és que estableix que en el termini màxim de dos anys el Govern haurà d’haver realitzat els estudis integrals sobre accessibilitat cognitiva previs a el desenvolupament normatiu específic sobre les condicions bàsiques per a aquesta accessibilitat, i en el mateix termini haurà d’haver aprovat el Reglament específic pel que es desenvolupin les condicions bàsiques d’accessibilitat cognitiva.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...