Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatEl Senat tramita una proposició per establir i regular la llei d’accessibilitat...

El Senat tramita una proposició per establir i regular la llei d’accessibilitat cognitiva

Presentada per Cs i que compta amb els suports suficients

senat reforma llei accessibilitat cognitiva
El Senat ha donat llum verda a la tramitació de la proposta // Foto: Wikipèdia

El ple del Senat va aprovar dimecres la presa en consideració d’una proposició de llei per garantir l’accessibilitat cognitiva de les persones amb dificultats de comprensió i comunicació de l’entorn físic, el transport, la informació i la comunicació, inclosos els sistemes i les tecnologies de la informació i les comunicacions, i a altres serveis i instal·lacions a disposició o d’ús públic, tant en zones urbanes com rurals.

Es tracta d’una iniciativa que modifica la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, per establir i regular l’accessibilitat cognitiva i les seves condicions d’exigència i aplicació, presentada per Ciutadans (Cs).

fiare banca etica crowdfunding

El text compta amb els suports suficients de PSOE, PP, ERC, PNB, Més País i Junts per Catalunya. La iniciativa serà remesa al Congrés dels Diputats per seguir la seva tramitació parlamentària.

Plena Inclusió i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) havien sol·licitat a tots els grups que donessin suport a la presa en consideració de la proposició perquè “pretén eixamplar la regulació legal de l’accessibilitat universal incorporant la dimensió de l’accessibilitat cognitiva, que no té encara ordenació normativa en el Dret espanyol de la Discapacitat “.

En la proposta de modificació de la llei es canvia l’article 2 sobre definicions, a qual s’incorporen dues noves lletres I) i ñ), que introdueixen les definicions d’accessibilitat cognitiva i de lectura fàcil.

A més, es canvia l’article 5 sobre l’àmbit d’aplicació de la llei per aclarir de forma explícita que l’accessibilitat cognitiva es troba inclosa dins de qualsevol referència a l’accessibilitat universal.

També es modifica l’apartat 1 de l’article 23, per afegir que l’obligació de Govern de regular les condicions d’accessibilitat i no discriminació, inclou l’obligació de determinar i regular aquestes condicions quan d’accessibilitat cognitiva es tracta.

S’inclou dins dels suports complementaris previstos la lectura fàcil, i s’estableix que ha de considerar com a condicions bàsiques d’accessibilitat cognitiva. A més, concreta quins han de ser els àmbits sobre els quals s’hauran de projectar detalladament aquestes condicions bàsiques.

Un altre aspecte important de la proposta és que estableix que en el termini màxim de dos anys el Govern haurà d’haver realitzat els estudis integrals sobre accessibilitat cognitiva previs a el desenvolupament normatiu específic sobre les condicions bàsiques per a aquesta accessibilitat, i en el mateix termini haurà d’haver aprovat el Reglament específic pel que es desenvolupin les condicions bàsiques d’accessibilitat cognitiva.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES