Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat urgeix a la formació d’un Govern que...

El sector de la discapacitat urgeix a la formació d’un Govern que prioritzi avançar en les necessitats del col·lectiu

Reclama recuperar l’agenda de les qüestions cabdals per avançar en la inclusió de les persones amb discapacitat

antonio guillen president cocarmi govern
Antonio Guillén, president del COCARMI // Foto: COCARMI

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu de la discapacitat a Catalunya, reclama als partits polítics celeritat en la formació d’un nou Govern per a Catalunya, alhora que demana que l’agenda política dels propers quatre anys incorpori les necessitats del sector, format per més de 611.000 persones. 

anunci guies d'arrel

Per al moviment associatiu de la discapacitat, el nou govern ha d’avançar en aspectes cabdals per a la inclusió laboració de les persones amb discapacitat com són el Pacte nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, l’aprovació del Decret d’accessibilitat i la reforma del Codi civil català en matèria de capacitat jurídica, entre d’altres. 

En paral·lel, el COCARMI recorda als dirigents polítics que estiguin al capdavant del nou executiu, que també és imprescindible assegurar la sostenibilitat i el finançament dels serveis i de les entitats del sector, impulsar una Llei del Tercer Sector Social que inclogui la regulació de l’acció concertada, crear un model de vida independent i en la comunitat per les persones amb discapacitat, revisar el model d’inclusió laboral, garantir el model d’escola inclusiva i per a tothom, l’eliminació de la bretxa digital per garantir l’accés a la informació i la comunicació, i que el parc d’habitatges sigui accessible i assequible, són algunes de les moltes reclamacions recurrents. 

Banner 300x250px EnBucle3

“Aquesta nova etapa política, marcada per la crisi social, sanitària i econòmica ocasionada per la COVID19 ha de comptar, necessàriament, amb les persones amb discapacitat i les nostres famílies” afirma el president del COCARMI, Antonio Guillén, que afegeix: “des del moviment associatiu de la discapacitat ens oferim per aportar professionals i recursos, així com el coneixement i l’expertesa per reconstruir, de forma inclusiva, la nostra societat”. En tot cas, continua, “cal avançar en polítiques de discapacitat i fer un salt endavant per recuperar i millorar els nivells de benestar i serveis que necessitem des de la innovació i la transformació”.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content