Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat rebutja la loteria ‘Dooble’ perquè insinua que...

El sector de la discapacitat rebutja la loteria ‘Dooble’ perquè insinua que el joc pot ser “la solució” a la sostenibilitat de les entitats socials

El COCARMI demana a la Generalitat que la retiri o revisi el seu model

loteria dooble
El primer sorteig de la ‘Dooble’ està previst pel més de desembre // Foto: COCARMI (twitter)

El moviment associatiu català de la discapacitat, representat pel COCARMI, ha demanat a la Generalitat que retiri o replantegi la nova loteria ‘Dooble’ per considerar que instrumentalitza les entitats socials i provoca confusió a la ciutadania sobre el seu finançament.  

El model de la loteria ‘Dooble’, que celebrarà el seu primer sorteig el proper 20 de desembre i a priori destinarà els beneficis a programes socials, preveu que les entitats sense ànim de lucre comercialitzin participacions de números, en les quals podran sol·licitar al comprador un donatiu addicional per a l’entitat.  

banner newsletter oferta 50%

El COCARMI considera que llençar en aquests moments d’infrafinançament de les entitats socials una loteria basada en aquest sistema és una forma de confondre tant les entitats com els compradors ja que es podria assimilar que el joc pot ser la “solució” per millorar la sostenibilitat de les entitats sense ànim de lucre.  

“Les entitats del tercer sector social pateixen problemes de finançament des de fa més de deu anys que s’han aprofundit a cada crisi econòmica que hem patit. Pensar que un producte de joc ho resoldrà, és un greu error. A més, les entitats socials hem de dedicar els nostres recursos i els nostres esforços a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, a vetllar per garantir els nostres drets. Històricament vam ser creades per prestar serveis i programes per a les persones amb discapacitat”, denuncia el president del COCARMI, Antonio Guillén. 

Guillén, a més, afirma que “la gran majoria de les entitats no tenen l’estructura per poder ocupar-se de la venda i la gestió econòmica d’aquesta loteria. Això suposaria un sobreesforç i una responsabilitat per als equips de les entitats, que ja treballen al límit de la seva capacitat”. “En compliment de la transparència hauria d’existir informació més clara del previst destí social de les Loteries de la Generalitat”, afegeix el president del COCARMI. 

D’altra banda, el COCARMI considera que hi hauria d’haver diàleg amb les entitats del tercer sector social. “Mai les entitats del tercer sector social, ni específicament les vinculades al moviment associatiu de la discapacitat, hem demanat l’aplicació d’aquest sistema per a millorar el nostre finançament”, assegura Guillén. A més, tenir loteria i intentar vendre-la a usuaris i famílies, sovint amb pocs recursos, és una pressió afegida i un possible “xantatge emocional” per fer-los “responsables” de la viabilitat de la pròpia entitat.  

Per això el COCARMI reclama a la Generalitat de Catalunya que es separi completament aquest model de lotería de les entitats del tercer sector social i que es revisi el model de subvencions i de finançament per implementar un sistema més just, estable i equitatiu que n’asseguri la sostenibilitat i, per tant, la continuïtat en la prestació dels serveis d’atenció a les persones més vulnerables. 

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content