Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciDiscapacitatEl sector de la discapacitat demana l’aprovació de la llei de segona...

El sector de la discapacitat demana l’aprovació de la llei de segona activitat per mossos, policies locals i bombers

parlament de catalunya aprovació llei segona activitat cossos segureta
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, desitja que avui els grups parlamentaris catalans votin favorablement a la tramitació de la proposició de llei presentada per Ciutadans, sobre la regulació de la segona activitat d’aplicació al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les policies locals.

Alhora, el COCARMI reclama que aquesta regulació s’adeqüi a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, en especial a l’article 27 sobre el dret al treball.

banner flyer interpersonas

La proposició, a la qual Junts pel Sí ha presentat una esmena de retorn, contempla les condicions necessàries perquè membres d’aquests tres cossos puguin ser destinats a noves activitats dins del cos, o bé per raons d’edat o bé per discapacitat.

D’aquesta manera es posaria punt i final a les irregularitats i situacions de discriminació estructural que pateixen per raó de la seva discapacitat, fet que ha estat denunciat per les associacions de treballadors amb discapacitats d’aquests cossos des de fa anys, amb el suport del COCARMI.

La legislació vigent a Catalunya ha estat denunciada també pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content