Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDiscapacitatEl Govern dona un nou pas per a la igualtat de les...

El Govern dona un nou pas per a la igualtat de les persones amb discapacitat sensorial quant a successions

avantprojecte igualtat drets successions
La nova norma vol donar igualtat d’oportunitats a persones amb discapacitat sensorial // Foto: cecs.cat

El Consell Executiu ha aprovat la memòria preliminar d’un avantprojecte de llei per evitar la discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria de successions. El canvi d’aquesta norma pretén eliminar les restriccions que el Codi civil estableix a les persones amb discapacitat sensorial a l’hora de realitzar actes de naturalesa successòria com atorgar testament, ordenar les últimes voluntats, o en la intervenció com a testimonis en l’atorgament d’un testament aliè, i situar-les en el mateix pla d’igualtat que les persones que no tenen discapacitats sensorials.

En aquest sentit, la modificació de la norma suprimirà l’exigència de testimonis en el testament notarial quan el testador sigui una persona amb discapacitat sensorial. També suprimirà la prohibició per a les persones cegues d’atorgar un testament tancat i permetrà que les persones amb discapacitat sensorial puguin intervenir en qualitat de testimoni en l’atorgament de testament per altri.

banner flyer interpersonas

La memòria preliminar de l’Avantprojecte estableix que sigui el notari qui, en cada cas i en funció de les circumstàncies personals de l’atorgant, valori quina és la seva capacitat sensorial, igual com ho fa respecte de les persones que no pateixen cap discapacitat.

La iniciativa legislativa també suprimirà expressions recollides en el Codi civil que identifiquen les persones com a sordes, cegues o mudes, perquè la seva desaparició pot contribuir a eliminar l’estigmatització que deriva d’aquestes discapacitats.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES