Divendres, 22 octubre 2021
IniciDiscapacitatEl sector de la discapacitat demana al Govern que faci tots els...

El sector de la discapacitat demana al Govern que faci tots els pagaments compromesos

Reclama que rectifiqui i faci amb puntualitat l’abonament de les factures

chakir homrani direccio general dependencia discapacitat
El conseller Chakir El Homrani va anunciar fa uns dies el retard en els pagaments // Foto: Taula Tercer Sector Social

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat al Govern de la Generalitat que rectifiqui l’anunci que va fer dies enrere sobre retards en el pagament a les entitats d’atenció a la discapacitat de la “factura” d’abril i, amb responsabilitat, compleixi amb tots els seus compromisos de pagament.

El Cocarmi considera l’anunci un greuge cap al col·lectiu més vulnerable després de patir amb molta duresa els efectes de l’emergència sanitària, amb el tancament de centres i serveis fonamentals per al seu benestar en el dia a dia, la manca de recursos i/o l’absència d’atenció sanitària i social especialitzada. 

Per això, “una mesura econòmica com aquesta és un nou cop a uns serveis ja crònicament infrafinançats”, ha lamentat el president del comitè, Antonio Guillén. “La Generalitat no pot centrifugar les seves responsabilitats cap al sector social, ni crear normes sense tenir en compte les greus conseqüències d’aquestes i sense haver previst com minimitzar-les”, ha afegit.

La principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, que representa a més de 580.000 persones i les seves famílies, afirma que no és admissible el retard, ni d’una petita part de les factures, com ha matisat el departament de Treball i Afers Socials, perquè “pràcticament cap entitat, cap servei disposa de coixí financer per fer-hi front, sobretot si tenim en compte que durant la gestió de la crisi per la COVID-19 les entitats han suportat importants sobrecostos, que des del Cocarmi, i després de consultar-ho a les entitats, hem calculat en més de 8 milions d’euros”. 

A aquesta xifra cal sumar l’infrafinançament “crònic” de l’administració amb les entitats d’atenció i suport a les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental i les seves famílies, ja sigui en forma de factures vençudes per serveis concertats com en forma de subvencions. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES