Dilluns, 24 juny 2024
IniciDESTACADESEl sector de la discapacitat alerta del risc real de desaparició de...

El sector de la discapacitat alerta del risc real de desaparició de les seves entitats i es declara en situació d’emergència

El COCARMI s’adhereix al manifest del CERMI i reclama una revisió del model de finançament i suport a les entitats del sector

risc desaparició entitats discapacitat
A Catalunya hi han més de 634.000 persones amb algun tipus de discapacitat // Foto: COCARMI

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, on hi viuen més de 634.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda, se suma a l’alerta feta pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) del risc real de desaparició de les entitats de la discapacitat atesa la precarietat econòmica en què es troben moltes d’elles i, per això, s’han declarat en situació d’emergència sota el crit “SOS Discapacitat, dona suport als meus drets, per la sostenibilitat dels suports a les persones amb discapacitat i les seves famílies”.

Aquesta és la principal reivindicació que la plataforma de la discapacitat ressalta en un manifest publicat amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que es commemora cada 3 de desembre. Si no hi ha sostenibilitat econòmica, els suports, atencions i serveis que reben centenars de milers de persones amb discapacitat col·lapsaran, adverteix la plataforma. Concretament des del COCARMI reclamen, a més de finançament suficient i sostenible en el temps de les entitats, reformar l’actual cartera de serveis socials perquè esdevingui un veritable model d’atenció centrada en la persona.

D’aquesta manera el moviment de la discapacitat reclama als poders públics “mesures alternatives que compensin aquest trencament de la sostenibilitat de les organitzacions de la discapacitat i les seves famílies i que, en definitiva, permetin la supervivència d’entitats acreditades, solvents, amb trajectòria i programes amb gran impacte social”.

En aquest sentit el CERMI exigeix “la consideració plena i sense discussió del Grup Social ONCE com a entitat del tercer sector d’acció social amb caràcter general: la seva trajectòria i la seva aportació al desenvolupament social del nostre país, ho justifiquen plenament” diu el manifest.

D’altra banda, la plataforma de la discapacitat recorda que el semestre de presidència espanyola de la Unió Europea al 2023 seria un moment idoni per impulsar a escala europea un model de finançament sostenible per al sector social i les entitats del Tercer Sector de la discapacitat, que asseguri els suports a les persones i famílies.

Per tot això, el moviment CERMI reivindica “la revisió profunda del model de finançament i suport a les entitats del Tercer Sector de la discapacitat, que s’ha demostrat clarament insostenible i incapaç de donar resposta a les necessitats reals de les persones amb més exposició a l’exclusió i la discriminació”.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content