Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDiscapacitatEl PSC denuncia que el Govern ha abandonat a 'la seva sort'...

El PSC denuncia que el Govern ha abandonat a ‘la seva sort’ a les persones amb discapacitat

psc govern abandonades persones discapacitat
Una dona en cadira de rodes intenta agafar un producte d’una estanteria // Foto: DSI

La secretària de Polítiques de Discapacitat del PSC, Pilar Díaz, ha demanat a la Generalitat de Catalunya transparència i que faciliti dades concretes de contagis i de morts per COVID-19 entre les persones amb discapacitat. “Cal que l’administració garanteixi la seguretat de totes les persones amb discapacitat i la dels professionals que els cuiden i que es facin tests massius per detectar el coronavirus a tothom”, ha afirmat. 

Així mateix el PSC fa seva la demanda de les entitats del sector per demanar que es posi en marxa un pla de suport a l’impacte econòmic de la crisi sanitària, ja que “les conseqüències poden ser devastadores per al sector de la discapacitat sense l’ajuda i la col·laboració de les administracions; la major part de serveis de tot tipus són d’iniciativa privada vinculada a entitats sense ànim de lucre”, ha assegurat Díaz. 

diari-discapacitat-300x250e

El PSC ha denunciat que el Govern de la Generalitat ha deixat a aquest sector a la seva sort durant l’emergència. La manca de material de protecció ha estat la tònica general en les residències i també en els serveis d’atenció domiciliària que donen suport a les persones amb discapacitat que necessiten d’aquests professionals per a les activitats bàsiques de la vida diària. 

Aquest “oblit” no és casual, segons la representant del PSC. “És un col·lectiu que pel Govern de dretes que tenim des de fa més de 9 anys no és prioritari. Moltes reunions, molts acords, molts plans però ni inversions, ni actualització de mòduls, ni pagaments puntuals en tot aquest període. Per tant, aquesta crisis importantíssima ha impactat amb gran força en un sector que podem qualificar d’heroic i que ha mantingut els serveis i la vocació de servei gràcies a que la titularitat de la majoria de centres és del Tercer Sector Social”, ha reblat Pilar Díaz.

Un altre problema greu que apunten des del PSC com conseqüència de la inacció per part del Govern, és que molts dels treballadors i treballadores d’aquestes entitats han estat contagiades i han donat positiu i, per tant, no hi haurà personal suficient per fer afrontar la nova etapa que s’enceta ara que la pandèmia s’està relaxant.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES