Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciEl projecte CASBA tanca la 8a edició analitzant l’accessibilitat de 69 botigues...
Array

El projecte CASBA tanca la 8a edició analitzant l’accessibilitat de 69 botigues i 5 equipaments de Barcelona

S’han celebrat els dos actes de cloenda amb la participació de 120 persones

projecte casba accessibilitat comercos barcelona
En el projecte participen conjuntament estudiants d’arquitecura i persones amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquests dies s’han celebrat amb la participació de 120 persones els dos actes de cloenda de la vuitena edició del Projecte CASBA, que analitza el nivell d’accessibilitat física i comunicativa dels comerços de la ciutat de Barcelona i ofereix a comerciants i comerciantes propostes de millora.

En aquesta edició s’han analitzat un total de 69 botigues i 5 equipaments de 9 eixos comercials dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc i Nou Barris.

El projecte el desenvolupen conjuntament estudiants d’arquitectura i persones amb discapacitat, amb el suport de professionals de la universitat i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), impulsor del projecte.

A partir de la metodologia d’aprenentatge de servei, aquest treball en xarxa té múltiples beneficis com per exemple la formació en accessibilitat dels futurs arquitectes; valoració del comerç de proximitat i la millora de  la seva qualitat fent-lo accessible per a tothom; sensibilització d’estudiants, comerciants i ciutadania en relació a les necessitats de les persones amb discapacitat i al dret de tothom a ser inclòs en la comunitat; visibilització de les persones amb discapacitat com a ciutadans i ciutadanes de ple dret amb veu pròpia.

Alhora, té beneficis per tota la ciutat en tant que contribueix a fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i més accessible. “Hi guanyem totes i tots, les persones amb discapacitat, les persones grans, els i les comerciants i tota la ciutat”, va manifestar a l’acte de cloenda, Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD. 

Des del seu naixement, el projecte CASBA ha analitzat l’accessibilitat de 29 eixos comercials dels districtes de la ciutat i 756 comerços de la ciutat.​

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content