Dilluns, 24 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALEl programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” aconsegueix 6.380 contractacions de...

El programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” aconsegueix 6.380 contractacions de persones amb discapacitat o en situació de risc a Catalunya

Durant la primera meitat de l’any i gràcies a la col·laboració de més de 2.500 empreses

programa incorpora de la fundacio la caixa
El programa compta amb una àmplia xarxa d’empreses col·laboradores de sectors diversos // Foto: Fundació “la Caixa”

A Catalunya, actualment hi col·laboren 2.665 empreses amb el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” per a la contractació de persones amb situació de vulnerabilitat davant l’ocupació.

Des que es va posar en marxa el 2006, en global, s’han adherit al programa 85.829 empreses de sectors tan diversos com l’hostaleria, el comerç, la neteja, l’atenció sociosanitària, el transport i l’emmagatzematge. El 2023 hi han col·laborat 10.482 empreses, i cada any se n’hi sumen de noves. Però potser la dada més rellevant és l’índex de fidelització d’aquestes empreses, que mesura, dins del total d’empreses usuàries del programa Incorpora en un mateix any, el percentatge de les que l’utilitzen de manera repetida o recurrent, i que ha passat del 47 al 60% en els darrers cinc anys.

Parlant de l’actualitat, durant els 6 primers mesos del 2023, el programa Incorpora ha facilitat en global 22.720 llocs de treball, un 4,6 % més que en el mateix període de l’any passat. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de 10.482 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. El 22 % són grans empreses; el 35 %, mitjanes empreses, i el 43 %, petites empreses.

Del total de les insercions aconseguides, 12.241 han estat de dones, i 10.479, d’homes. A més, 5.489 han estat de persones amb alguna discapacitat, i 17.231, de persones en risc o en situació d’exclusió. 

“La inclusió social i la gestió de la diversitat són una prioritat per a la societat, i tenir una feina és el primer pas per aconseguir aquesta inclusió. La tasca conjunta que duen a terme les entitats socials i les empreses compromeses amb l’ocupació inclusiva ajuda milers de persones en situació de vulnerabilitat a recuperar l’autonomia i a sentir-se valorades per la feina i la contribució que fan a la societat. Incorpora és l’exemple que sumant voluntats arribem més lluny i aconseguim el progrés de més persones”, ha remarcat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón.

Formació per millorar l’ocupabilitat 

PUBLICITAT

El programa impulsa accions formatives, amb la implicació directa de les empreses, per millorar les competències per a l’ocupació de les persones. La formació Incorpora ajuda els seus participants a incrementar les competències tècniques i també les transversals més demanades per les empreses, com ara la flexibilitat, la capacitat de relació, el treball en equip i les competències digitals, totes fonamentals per a un correcte acompliment laboral. 

El primer semestre, s’han realitzat 172 cursos de formació, amb més de 4.162 persones inscrites. I s’han aconseguit més de 2.000 insercions.

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content