Diumenge, 17 octubre 2021
HomeInclusió LaboralEl programa Incorpora de “la Caixa” facilita la inserció laboral de 9.428...

El programa Incorpora de “la Caixa” facilita la inserció laboral de 9.428 persones amb discapacitat el 2019

programa incorpora inserció laboral persones discapacitat
Incorpora ha ajudat a un total de 19.313 dones a trobar feina el 2019 // Foto: Fundació “la Caixa”

El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, va facilitar la inserció laboral de 9.428 persones amb discapacitat durant l’any passat. A més va insertar 27.375 persones en risc o situació d’exclusió, arribant als 36.803 llocs de treball a persones vulnerables al llarg del 2019.

Això suposa un increment del (+13 %) respecte a l’any 2018. Aquestes xifres han estat possibles gràcies a la implicació de 13.613 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. De les 36.803 insercions fetes el 2019 a través del programa Incorpora, 34.205 han estat a Espanya i 2.598 a l’estranger. Un total de 19.313 han estat de dones i 17.490 homes.

”la Caixa” renovarà aquest any l’acord de col·laboració per catorzè any consecutiu, per desenvolupar el programa Incorpora amb entitats socials que es dediquen a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: “El programa Incorpora continua creixent any rere any. Més enllà del nombre d’insercions laborals, un dels grans mèrits del programa és que cada participant es converteix en agent del seu propi canvi. Aconseguir feina va més enllà d’un contracte. Cada història de superació és fruit del treball en equip de la nostra xarxa d’entitats socials, en la qual els tècnics tenen un paper clau, acompanyant personalment cada usuari”.

D’altra banda Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació que ajuda a persones en risc d’exclusió social amb actitud emprenedora a integrar-se en el món laboral dissenyant itineraris personalitzats i acompanyar perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa. El 2019 es van crear 1.356 noves microempreses.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES