El programa de la Festa Inclusiva es consolida dins la nova edició de la Festa Major de Gràcia

Inclou moltes activitats i espais accessibles per a tothom

festa inclusiva festa major de gràcia
Aquest any s’amplia el número d’activitats per a persones amb diversitat funcional // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’edició número 200 de la Festa Major de Gràcia, que s’està celebrant aquesta setmana a Barcelona, destaca no només per la commemoració d’un aniversari tan especial, sinó també per ser l’edició més inclusiva, amb tot un programa d’activitats obertes a tothom i adaptades per a infants i adults amb discapacitat.

Es fan contacontes inclusius, tallers infantils, circ, ludoteca, concerts, etc., i activitats específiques per a persones amb discapacitat visual i discapacitat auditiva com visites guiades amb servei d’audiodescripció pels carrers guarnits, visites amb intèrpret de signes al refugi de la plaça del Diamant i l’itinerari històric.

Això no hagués estat possible sense la implicació dels carrers que participen, la Fundació Festa Major i les entitats que atenen persones amb diversitat funcional del districte. L’exemple més clar és la participació de les entitats en el programa festiu dels carrers Guilleries, Perill o Llibertat, on han col·laborat tant amb el guarnit com en la realització de tallers inclusius.

Però no només s’ha treballat des del punt de vista de les activitats. També s’ha fet un esforç important per millorar l’accessibilitat de la Festa Major de Gràcia, tant pel que fa a barreres arquitectòniques, com pel que fa a barreres en la comunicació, de tal manera que tothom, sigui quina sigui la seva diversitat, pugui gaudir i participar de la Festa.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Novetats de la Festa Inclusiva 2017

– El Programa de la Festa Major de Gràcia i el programa de la Festa Major Inclusiva seran accessibles per a les persones amb discapacitat visual. També inclourà la descripció dels guarniments de cada carrer. Es podrà descarregar l’APP WHERIS en el mòbil de cada usuari per tal de poder accedir al programa de la Festa mitjançant un sistema d’audiodescripció. En aquests enllaços es poden descarregar: A l’App Store (Iphone) o al Google Play (Android).

– Aquest any s’amplia l’accessibilitat a la comunicació, dotant de llengua de signes 15 activitats i actuacions, inclosos el Pregó i el lliurament dels premis dels carrers guarnits. L’any passat es van realitzar 6 activitats en llengua de signes.

– A les visites guiades per a persones amb discapacitat visual i auditiva que es ja es portaven a terme, aquest any se sumaran les visites guiades per a persones amb discapacitat visual al Refugi de la Plaça del Diamant i una aproximació al món casteller a càrrec dels Castellers de Gràcia.

– Aquest any s’augmentaran les activitats inclusives a la Plaça de la Revolució, passant de les 7 de l’any passat a les 10 d’enguany.

– El Districte ha programat a la Plaça Joanic activitats adaptades per a infantils amb diversitat funcional. L’Ajuntament de Barcelona ha col·laborat amb la Fundació per tal que aquest espai es consolidi com un punt d’activitats inclusives.

– La totalitat de les activitats de la Plaça de les dones del 36 comptaran amb servei de llengua de signes.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*