Diumenge, 17 octubre 2021
HomeDependènciaEl programa d’atenció domiciliària de Manresa compleix 30 anys amb més de...

El programa d’atenció domiciliària de Manresa compleix 30 anys amb més de 2.500 persones ateses

Actualment està gestionat per l’Ajuntament, la Fundació Althaia i l’Institut Català de Salut

hospital sant joan de deu manresa
L’hospital Sant Joan de Déu ofereix el servei d’atenció domiciliària // Foto: Ajuntament de Reus

El Programa d’Atenció Domiciliària (PAD) de Manresa, un servei per atendre pacients que reben l’alta hospitalària i que necessiten ajuda domiciliària derivada d’un problema de salut, compleix aquest 2020 trenta anys, durant els quals ha atès més de 2.500 persones.

El programa continua actualment en marxa gràcies a la col·laboració entre la Fundació Althaia, l’Ajuntament de Manresa i l’Institut Català de la Salut, que recentment han signat la renovació del conveni per als pròxims dos anys.

Va adreçat a pacients amb alguna dependència del nivell d’autonomia personal

L’objectiu principal del PAD és facilitar un servei temporal i complementari després de l’alta hospitalària o de l’atenció rebuda a primària donant suport directe davant les dificultats i limitació de la persona i/o de la família ja sigui per dependència funcional o  manca d’habilitats en el retorn al seu domicili. Es tracta de permetre que la persona amb alguna dependència del nivell d’autonomia personal i/o problemàtiques familiars específiques pugui desenvolupar el seu dia a dia al seu entorn habitual.

El programa s’adreça als pacients atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu, el Centre Hospitalari, el Centre de Salut Mental (CSAM), l’ABS Barri Antic i l’ABS Les Bases, centres gestionats per la Fundació Althaia, i també a l’ABS Sagrada Família i l’ABS Plaça Catalunya, gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES