El president Quim Torra realitza una visita institucional al Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya

EL Cemcat assisteix a persones amb malalties neuroimmunològiques

visita institucional quim torra al cemcat
El president Torra saludant una pacient del Cemcat // Foto: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), que ofereix assistència sanitària a les persones amb malalties neuroimmunològiques, especialment esclerosi múltiple, per millorar el seu estat de salut i aconseguir el màxim nivell de qualitat de vida.

El cap de l’Executiu va estar estat acompanyat de la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Carme Bertral; del subdirector del centre, Jaume Sastre; del gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Albert Salazar, i de la presidenta del Patronat de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Abella. Quim Torra es va reunir amb els màxims responsables del centre i ha fet un recorregut per les instal·lacions.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Al Cemcat els pacients poden ser diagnosticats, tractats, fer neurorehabilitació i participar en assajos clínics i recerca sense sortir del centre ubicat al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari. La docència és el tercer dels eixos del centre. 

L’edifici ofereix consultes mèdiques, d’infermeria, neuropsicologia i treball social, hospital de dia de tractaments endovenosos, espais per a neurorehabilitació, laboratori de vida independent, art-teràpia i aula de formació. Anualment més de 4.000 pacients hi reben atenció, el 30% dels quals són afectats d’esclerosi múltiple a Catalunya.

BANER_300X250

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron catalitza en el Cemcat l’atenció al pacient amb esclerosi múltiple, convertint-se en un hospital capdavanter en el diagnòstic i tractament de la patologia, on treballen més de 80 professionals.

L’any passat s’hi van fer prop de 600 primeres visites, més de 9.000 visites de seguiment i al voltant de 12.000 estades de neurorehabilitació. A més, s’hi van dur a terme 16 assajos clínics i, a nivell formatiu, més de 300 professionals van fer rotacions formatives. També va acollir més de 20 cursos per a professionals i un màster online de l’UAB, així com sessions informatives per a persones amb esclerosi múltiple i familiars.

El Cemcat és el resultat d’una aliança creada l’any 2007 entre el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut (ICS) -a través de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron-, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Per la seva banda, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’ i el ‘Mou-te per l’Esclerosi Múltiple’.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*