Dissabte, 23 setembre 2023
IniciSALUT MENTALEl Prat reforça la seva estratègia de salut mental amb una campanya...

El Prat reforça la seva estratègia de salut mental amb una campanya i un nou espai Situa’t

Per donar resposta al context provocat per la covid-19

cartell campanya estratègia salut mental prat
Cartell de la campanya “Parlem, escoltem, ens cuidem” // Foto: Ajuntament d’El Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat ha reforçat la seva aposta per la salut mental amb l’obertura d’un nou espai Situa’t i el llançament de la campanya de conscienciació “Parlem, escoltem, ens cuidem”

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquestes accions són una continuació d’una nova estratègia de salut mental comunitària que s’ha posat en marxa enguany, i que implica el conjunt de la comunitat en la seva prevenció, detecció, i atenció, avançant cap a un model de ciutat cuidadora.

En aquest context, l’Ajuntament del Prat llança la campanya “Parlem, escoltem, ens cuidem”. L’objectiu és canviar la cultura ciutadana respecte de la salut mental, perquè sigui abordada col·lectivament des dels diferents àmbits socials. També es vol difondre i donar a conèixer l’àmplia xarxa de serveis de salut mental a la ciutat, prestats per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament del Prat i les entitats del Tercer Sector, així com tots aquells altres serveis i iniciatives que promouen el benestar emocional de les persones.

Estratègia de Salut Mental del Prat

La posada en marxa de la campanya i del nou espai Situa’t s’emmarquen en la nova Estratègia de Salut Mental Comunitària del Prat, que s’ha començat a desplegar aquest any 2020, coincidint amb el context de la Covid, però que és fruït del treball realitzat des de 2010 pels diferents agents i professionals de l’àmbit social i de la salut.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’estratègia consta de quatre eixos estratègics. En primer lloc, vol seguir millorant els serveis socials i de salut mental adreçats a la població (amb una atenció de proximitat, integral, centrada en la persona, ètica i respectuosa i d’acció comunitària). En segon lloc, vol generar més oportunitats de relació i evitar situacions de soledat no volguda, per la qual cosa esdevé clau la prescripció social de diferents activitats culturals, educatives, esportives, de lleure…. En tercer lloc, vol donar suport a les famílies en la gestació, naixement i primeres etapes de la vida. En quart lloc, vol reforçar l’educació en competències emocionals d’infants i joves (educar per la resiliència). D’altres objectius més transversals són lluitar contra l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental  i promoure el treball en xarxa i el coneixement mutu dels diferents professionals d’aquests àmbits.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content