Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciSALUT MENTALEl Parc Sanitari SJD adquireix el Compromís AntiEstigma per la seva lluita...

El Parc Sanitari SJD adquireix el Compromís AntiEstigma per la seva lluita contra l’estigma en salut mental

Creat per l’associació Obertament, és el primer segell de qualificació que reconeix i valora els esforços dels serveis de salut mental i els seus professionals en la lluita contra l’estigma

compromís antiestigma parc sanitari sjd
Membres de les dues entitats posant amb l’acreditació // Foto: Parc Sanitari SJD

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha assumit el Compromís AntiEstigma, una acreditació que reconeix el seu compromís i la millora contínua en la lluita contra l’estigma i la discriminació en la salut mental. Aquesta iniciativa, creada per l’associació Obertament, representa un pas essencial en la consecució d’un entorn més acollidor i just per a les persones amb problemes de salut mental.

El Dr. Sebastià J. Santaeugènia, director gerent del Parc Sanitari SJD, ha expressat el desig de reforçar el compromís de la institució en la lluita contra l’estigma envers les persones ateses als seus centres. Amb aquesta finalitat, el Parc Sanitari s’associa amb Obertament, una entitat líder en aquest àmbit.

Per la seva part, el Dr. Antoni Serrano, director de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari SJD, recalca la importància de continuar la lluita col·lectiva contra l’estigma associat a la salut mental. Destaca, a més, la necessitat de reforçar l’atenció comunitària des d’una perspectiva humana, posant èmfasi en els drets dels usuaris. Serrano subratlla la determinació de l’equip professional del Parc Sanitari per avançar cap a una actuació totalment lliure d’estigma, seguint les directrius del Departament de Salut i els Quality Rights de l’OMS.

El Compromís AntiEstigma és el primer segell de qualificació que reconeix i valora els esforços dels serveis de salut mental i els seus professionals en la lluita contra l’estigma. Aquest distintiu actua com a eina per a implicar els serveis en aquesta lluita, millorant al mateix temps la qualitat assistencial. El procés de certificació implica una avaluació interna, la implementació de campanyes antiestigma i la formació de professionals, que arribarà a prop de 170 membres del personal dels Centres de Salut Mental d’Adults de l’SJD Xarxa de Salut Mental.

A més, la plataforma digital SOM Salut Mental 360°, impulsada per centres de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Catalunya, ha inaugurat recentment un portal temàtic sobre l’estigma en salut mental en col·laboració amb l’entitat Obertament, reforçant així el compromís compartit en la lluita contra l’estigma i la discriminació.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content