Diumenge, 8 setembre 2024
IniciDISCAPACITATEl Pacte Nacional per la Salut Mental es compromet a treballar pel...

El Pacte Nacional per la Salut Mental es compromet a treballar pel reconeixement de l’especificitat de la paràlisi cerebral

La seva Directora, Magda Casamitjana arriba a aquest compromís en una reunió amb una delegació de la FEPCCAT

especificitat pacte nacional salut mental i fepccat
La trobada va tenir lloc la setmana passada // Foto: FEPCCAT

La Directora del Pacte Nacional per la Salut Mental, Magda Casamitjana, s’ha compromés a iniciar un treball conjunt des del Pacte amb els Departaments de Drets Socials, Salut i Educació per reconèixer l’especificitat de la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat, i a engegar un projecte d’atenció integrada per aquest col·lectiu. Aquests compromisos es van prendre en el decurs d’una reunió amb una delegació de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), mantinguda la setmana passada.

La delegació de la FEPCCAT, encapçalada per per la seva presidenta, Mercè Batlle, i la seva vicepresidenta, Elena Puigdevall, va exposar les dades de l’informe breu sobre el col·lectiu que va publicar el passat mes de març l’Unitat d’Informació i Coneixement del CATSALUT. Aquest informe posa de relleu que les persones amb paràlisi cerebral tenen un risc de patir altres patologies de forma comòrbida amb un grau molt més elevat de complexitat que la resta de població. Concretament, un 65% de la població amb paràlisi cerebral té un risc alt o moderat de patir un altre trastorn o patologia complex, en comparació amb el 22% de la població general equivalent en edat, sexe i renta. 

Davant d’aquesta realitat, la FEPCCAT ha reclamat una urgent implementació de l’atenció integrada, social i sanitària i, en molts casos, també educativa, per aquest col·lectiu d’una forma específica.

El Pacte Nacional de Salut Mental és una iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya per tal de donar resposta com a país a les necessitats de les persones davant d’un context de problemàtica de salut emocional i mental d’elevada complexitat que s’ha vist agreujat a causa dels efectes de la pandèmia. La FEPCCAT forma part del Pacte com a membre del Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES