Dissabte, 27 novembre 2021
HomeDiscapacitatEl nombre de persones amb pèrdua auditiva es duplicarà en 2050 segons...

El nombre de persones amb pèrdua auditiva es duplicarà en 2050 segons l’Organització Mundial de la Salut

Arribant als 700 milions de persones amb problemes greus d'audició

persones perdua auditiva 2050
Actualment hi han 466 milions de persones amb pèrdua auditiva // Foto: Audika

Aquest dimecres 3 de març se celebra el Dia Mundial de l’Audició, que se commemora per conscienciar sobre els efectes de la cura de l’audició, essencials pel benestar de les persones. La pèrdua de l’audició segueix sent avui dia un problema mundial. En l’actualitat hi ha uns 366 milions de persones amb pèrdua auditiva en tot el món i s’espera que aquesta xifra casi es dupliqui per l’any 2050 arribant als 700 milions, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut. L’estudi de l’OMS també apunta que actualment 1.000 milions d’adults o joves corren el risc de patir pèrdua auditiva permanent i evitable. De les persones amb pèrdua auditiva, el 83% té una pèrdua auditiva sense tractar.

En aquest sentit, Ana Soto, tècnic superior d’audiologia protètica de Audika Espanya, indica que “volem animar a la societat a realitzar-se una prova d’audició. Fer-se una prova d’audició avui podria ajudar a viure una vida més plena i activa “. A més, recorda la importància de “fer-se almenys una revisió a l’any a partir dels 50 anys. Sense oblidar-nos que el 30% de les pèrdues auditives es detecten entre els 35 i els 44 anys, de manera que a qualsevol edat s’ha d’estar pendent de possibles anomalies”.

diari-discapacitat-300x250e

Avui dia, els audiòfons s’han convertit en una de les millors solucions tecnològica de les persones que pateixen pèrdua auditiva. Segons un estudi de Audika, el 97% de les persones que usen audiòfons asseguren haver millorat la seva qualitat de vida. “Des d’Audika seguirem treballant per la salut auditiva i mental dels nostres pacients. Pel que pensant en el Dia Mundial de la Salut Auditiva volem recordar que sentir millor pot canviar vides”, conclou Ana Soto.

La pèrdua d’audició se segueix entenent com un estigma social pel que moltes persones amb problemes auditius, tot i conscients de la situació, intenten rebutjar per evitar que els altres el notin, deteriorant d’aquesta forma la seva qualitat de vida.

Per pal·liar aquest problema s’han desenvolupat audiòfons amb la tecnologia més avantguardista i amb un disseny únic, més petits i elegants. A més els nous audífons fan un tractament digital del senyal sonor, substituint als primers audiòfons que eren omnidireccionals, és a dir, que rebien el so en un únic sentit, i que amplificaven el volum per pal·liar les limitacions auditives.

Els últims models d’audifons aconsegueixen diferenciar la informació del soroll de fons, millorant la qualitat de vida i les relacions socials. A més, a aquests canvis, s’incorpora la connexió WIFI i Bluetooth dels audiòfons.

Però el gran salt s’ha donat amb els audífons intel·ligents, com l’AudikaMás, que compte amb una xarxa neuronal profunda que ofereix una experiència de so completa i personalitzada a l’usuari.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES