Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEl Museu de Badalona estrena nous recursos per fer més accessibles els...

El Museu de Badalona estrena nous recursos per fer més accessibles els continguts de la seva exposició permanent

Dins el programa ‘La Mirada Tàctil’ de la Diputació de Barcelona

Museu de Badalona intèrpret en llengua de signes
Els vídeos incorporen una persona sorda signant en català // Foto: Diba

El Museu de Badalona ha incorporat nous recursos del programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona per fer més accessibles els continguts de la seva exposició permanent per a les persones amb discapacitat sensorial.

Es tracta d’una quarantena d’eines digitals de lectura interpretativa i d’audiodescripció que fan més inclusiva la Baetulo romana. D’una banda s’estrenen fins a 42 vídeos que descriuen els continguts de l’espai de les termes i decumanus que ocupen uns de 3.400 m del Museu i que permet descobrir in situ la ciutat romana de Baetulo. Aquests vídeos incorporen una persona sorda signant en català per millorar les necessitats comunicatives de la comunitat sorda signant; a més, compten amb subtítols per a la comunitat sorda oralista i amb locució per a una major usabilitat. 

D’altra banda, el Museu de Badalona també estrena l’adaptació amb audiodescripció per a persones amb ceguesa dels vídeos en tres dimensions on es reprodueixen la ciutat de Baetulo, la Casa dels Dofins i la Casa de l’Heura. Amb aquest recurs, els continguts visuals són molt més intel·ligibles per als visitants amb ceguesa o dificultat visual, gràcies al treball de guionatge que ha comptat amb l’assessorament dels arqueòlegs del museu.

Les millores d’accessibilitat del Museu es completen amb la transcripció en llengua de signes i locució dels punts tàctils ja existents en la museografia original a través codis QR, la qual cosa facilita la seva llegibilitat.

Des de l’any 2007, l’Oficina de Patrimoni Cultural, desenvolupa el programa La Mirada Tàctil centrat en nous plantejaments dels continguts museístics a través de recursos tàctils, auditius, sonors, olfactius i l’ús tant de les noves tecnologies com de recursos analògics per garantir l’accés a col·lectius amb discapacitats. 

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content