Diumenge, 24 setembre 2023
IniciCOVID-19El moviment de la discapacitat física demana a la ministra Darias que...

El moviment de la discapacitat física demana a la ministra Darias que es prioritzi la vacunació del col·lectiu

Diverses entitats de la plataforma PREDIF, entre elles ECOM, han enviat una carta aquesta setmana

vacunacio covid ministra carolina darias
L’estratègia de vacunació prioritza a les persones amb discapacitat // Foto: Cocemfe

Diverses entitats que formen part de la Plataforma Estatal de Representants de la Discapacitat Física, PREDIF, entre elles ECOM, Coamficoa y la Federación Nacional ASPAYM, han enviat aquesta setmana una carta a la ministra de Sanitat, Carolina Darias (com a cap del ministeri que coordina l’Estratègia de Vacunació COVID-19), demanant la priorització de les persones amb discapacitat física i/o orgànica amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% que tinguin una especial vulnerabilitat per la seva situació de salut, encara que no tinguin la valoració de dependència. 

ICF23_Baner Financament-300x600

En aquest sentit reclamen que també es prioritzi la vacunació per aquelles persones que aportin un informe d’un metge de la sanitat pública recomani la vacunació tant de la persona amb discapacitat com del seu cuidador principal per la seva especial vulnerabilitat en termes de salut.

Així mateix, a la missiva han demanat també que es prioritzi la vacunació de la persona cuidadora principal d’infants amb discapacitat física i/o orgànica, que tenen una especial vulnerabilitat per temes de salut –i que per la seva edat no poden ser vacunats–, donat que per al seu benestar necessiten un entorn el més segur possible.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content