El Ministeri de Sanitat dona llum verda al primer fàrmac “eficaç” que frena la progressió de l’esclerosi múltiple

S’administra per via intravenosa i és còmode pels pacients

fàrmac tractament-esclerosi-multiple-cellules

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha autoritzat el finançament de l’ocrelizumab, un fàrmac que frena la progressió de l’esclerosi múltiple amb efectes secundaris tolerables i que s’ha demostració eficaç amb l’esclerosi múltiple primària progressiva, per a la qual fins ara no hi havia tractaments, per a l’esclerosi múltiple remitent-recurrent, que és la forma més freqüent de la malaltia, i l’esclerosi múltiple secundària progressiva.

El director de Corporate Affairs de Roche, Federico Plaza, el cap de secció de Neurologia de l’Hospital General Universitari d’Alacant, Ángel Pérez Sempere, i el director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, Xavier Montalban, han explicat els beneficis del nou tractament i han remarcat especialment que obre una finestra a futurs tractaments.

BANER_300X250

L’ocrelizumab és el primer fàrmac modificador de la malaltia que actua selectivament eliminant les Cèl·lules BCD20 +, un tipus de cèl·lules del sistema immunològic que contribueixen al dany de la mielina i els axons, causant discapacitat. “És el primer de la història que ha demostrat un efecte consistent en la reducció de la discapacitat en l’esclerosi múltiple primària progressiva” ha explicat el doctor Montalban.

L’ocrelizumab s’administra cada sis mesos per via intravenosa i és un tractament còmode per als pacients. El fàrmac ha passat per tres assaigs clínics amb la participació de 19 hospitals espanyols on s’han avaluat 2.388 pacients d’esclerosi múltiple.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*