Dissabte, 16 octubre 2021
HomeCulturaEl llibre “Lo puedo conseguir” mostra 12 històries optimistes de discapacitat relacionades...

El llibre “Lo puedo conseguir” mostra 12 històries optimistes de discapacitat relacionades amb el Grupo SIFU

presentació llibre lo puedo conseguir grupo sifu
La presentació es va fer a l’Auditori de Media Pro a Barcelona // Foto: Grupo SIFU

Un centenar de persones van assistir ahir a la tarda a la presentació del llibre “Lo puedo conseguir” un llibre que parla sobre lluita, diferents capacitats i somnis complerts a través de 12 històries reals protagonitzades per persones molt lligades a l’àmbit de la discapacitat, que la viuen amb optimisme i fugint de paternalismes.

La presentació, celebrada per la Fundación Grupo SIFU a l’Auditori de Mediapro de Barcelona, va estar conduïda pel vicepresident del Grupo SIFU, Cristian Rovira, i va comptar amb la presència de diferents representants del teixit social i empresarial català.

El llibre inclou històries de persones que tenen o han tingut algun tipus de relació amb Fundación Grupo SIFU o Grupo SIFU, Centre Especial de Treball, en algun moment i que a través de les seves vivències ens demostren que tenir alguna discapacitat no vol dir que no es puguin assolir els objectius que cadascú es marca. Es tracta de persones provinents d’àmbits tan diferents com l’esport, la música, la dansa, el motor o l’empresa a qui la vida els ha plantejat situacions difícils de les quals n’han sortit reforçats.

Entre altres, trobem la història d’Isidre Esteve, pilot de rallys a qui un accident en una d’aquestes proves li va causar una lesió medul·lar i, lluny d’apartar-se de la competició, avui en dia lluita per tornar-se a situar entre els millors i, a més, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda. També hi trobem l’experiència d’Avi Mashiah, un emprenedor que va néixer amb una malformació a les mans i a qui van arribar a qualificar de “broma de la creació”, que ha viscut sempre la seva discapacitat com un aspecte positiu i que ara transmet els seus valors d’optimisme i capacitat com a coach i conferenciant. Però no totes les històries estan protagonitzades per persones amb diversitat funcional, “Lo puedo

aconseguir” també recull altres punts de vista sobre la diversitat funcional: l’experiència de Mª Dolors Nadal, per exemple, qui, juntament amb el seu marit, van lluitar als anys vuitanta per aconseguir l’escolarització inclusiva de les persones cegues arrel del naixement dels seus dos fills que pateixen aquesta discapacitat o la història d’Albert Campabadal, fundador de Grupo SIFU que explica com, veient les capacitats del seu germà amb discapacitat intel·lectual, va decidir arrancar un negoci que es basa en aquestes capacitats i no en les discapacitats.

Els assistents a l’acte van poder conèixer de primera mà les històries de tres dels protagonistes: Avi Mashiah, Àngels Llongueras i Mari Carmen Madrid, que van ser-hi presents a la presentació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES