Dissabte, 6 març 2021
Inici Opinió El llibre d’estil d’Èxit21: informar amb respecte

El llibre d’estil d’Èxit21: informar amb respecte

gerard ruiz periodisme exit 21
Gerard Ruiz, membre de l’equip de redacció d’Êxit 21 // Foto: Fundació Catalana Síndrome de Down

Els mitjans de comunicació encara diuen “persones discapacitades” enlloc de dir “persones en situació de discapacitat”, com recomana el llibre d’estil dÈxit21; o “persones amb discapacitat” com recull la Convenció sobre els Drets de les Persones amb discapacitat de Nacions Unides.

Encara falta molt per millorar i des de que va començar la pandèmia, al mes de març de l’any passat, i fins i tot abans, no paren d’informar malament sobre el nostre col·lectiu. És per això que des d’Èxit 21 fem l’esforç i tenim el nostre llibre d’estil perquè s’informi amb respecte. La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) reivindica s’informi de manera respectuosa sobre les persones en situació de discapacitat. Fa temps que insistim amb això, encara falta molt per millorar.

Comunicació inclusiva

Des de la revista digital Èxit 21 treballem perquè cada vegada més els mitjans de comunicació facin un periodisme més seriós amb les persones en situació de discapacitat i que no diguin només “persones discapacitades” perquè així ens falten el respecte. No estem discapacitades tota l’estona.

ARC Soluciones publi

Cada vegada ho estem aconseguint més, però jo crec que encara queda molta feina per fer i no ens rendirem mai.

Al final ho aconseguirem, estic segur, i els mitjans de comunicació ho diran molt bé, no cal perdre l’esperança.

Gerard RuizEquip de Redacció d’Èxit 21

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES