El Grup Alba reobre una antiga fusteria de Tàrrega per iniciar una nova activitat amb fins laborals i terapèutics

Llança una campanya per recaptar 3.300 euros a Migranodearena.org

grup-alba-fusteria-tàrrega
Un operari treballant al taller de fusteria a Tàrrega // Foto: Grup Alba

El Grup Alba ha llançat una campanya per recaptar 3.300 euros a través de la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org per optar a un premi de 1.500 euros que servirà per reobrir una antiga fusteria de Tàrrega per iniciar una nova activitat empresarial que pugui generar llocs de treball per les persones amb discapacitat i malaltia mental.

El Grup Alba va posar en marxa ara fa dos anys un taller de fusteria dins de la pròpia entitat, i enguany ha tingut l’opció de llogar una fusteria equipada per poder impulsar aquesta activitat amb les màximes garanties.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’activitat d’aquesta fusteria tindrà dues línies d’actuació. Una interna per remodelar espais i mobiliari de la pròpia entitat i una línia de productes productes, mobiliari i decoració, que s’elaboren a partir de la transformació de mobles i elements reutilitzats. L’equip està treballant en la creació d’una marca que doni nom a aquesta línia de productes amb valor afegit amb la idea de vendre’ls a particulars i a establiments comercials.

Els responsables del taller de fusteria del Centre Ocupacional del Grup Alba -actualment hi estan participant 32 persones amb discapacitat i malaltia mental- esperen que a la llarga aquesta activitat pugui generar també algun lloc de treball per a persones amb discapacitat.

BANER_300X250

Laia Mañé, una de les responsables del taller ha explicat que “la fusteria ens permet que persones de capacitats molt diverses puguin participar en diferents tasques manipulatives i alhora poder desenvolupar una part creativa que molts ja tenen molt desenvolupada. De fet la idea de fomentar el taller de fusteria va ser una demanda de les pròpies persones”.

L’inici de la seva activitat coincideix en la recent elecció del projecte de fusteria com a un dels 9 projectes seleccionats a tota Espanya en la convocatòria de Matchfunding TREINTA 200 MIL (#T2M) que impulsa la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*