Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciDestacadesEl Govern xifra en 119.000 persones el nombre actual de beneficiaris de...

El Govern xifra en 119.000 persones el nombre actual de beneficiaris de la Renda Garantida de Ciutadania

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Reunió al mes de juny per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gentcat

Un total de 118.978 persones són actualment beneficiaris de la Renda Garantida de Ciutadania (29.094 famílies, que es corresponen amb 72.153 beneficiaris , i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement). “Seguim treballant per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania i, des del setembre de 2018 hi ha 5.000 nous perceptors”, ha explicat el conseller del departament Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

El conseller també ha destacat que “el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d’activació i inserció i, des del setembre de l’any passat, un total de 410 famílies ja tenen un contracte laboral”. D’altra banda, unes 8.700 persones s’han tornat a activar a la recerca de feina.

Banner 300x250px EnBucle3

Així, mateix El Homrani també ha posat en valor que la RGC “és un instrument més per combatre la pobresa infantil i apoderar les famílies que es troben en una situació difícil”. I en aquest sentit, ha explicat que  en el cas de famílies amb dos o més membres, el 23% dels beneficiaris són persones menors d’edat.

El conseller també ha explicat que després de la darrera reunió de la Comissió de Govern de la RGC divendres passat s’ha acordat treballar en la millora de la coordinació territorial entre els agents de la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania. Així s’establiran tres pilots de taules de caràcter tècnic –que inclouran serveis socials, SOC i l’Òrgan Tècnic de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa–, amb l’objectiu de resoldre incidències en la gestió de la prestació, compartir bones pràctiques i proposar millores a cada territori. A més, es realitzarà el seguiment i l’avaluació de la prestació de RGC en l’àmbit municipal, comarcal o supracomarcal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content