Dissabte, 16 octubre 2021
HomeDiscapacitatEl Govern trasllada 21 persones amb discapacitat que presenten símptomes de COVID-19...

El Govern trasllada 21 persones amb discapacitat que presenten símptomes de COVID-19 a la Casa del Mar de Barcelona

Façana de la Casa del Mar a Barcelona // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un operatiu a la Casa del Mar de Barcelona, al barri del Poble Sec, per reubicar i atendre persones amb discapacitat que viuen a residències i llars residències i que presenten simptomatologia del COVID-19.

Concretament, entre ahir al vespre i aquest matí han arribat a la Casa del Mar 21 persones amb discapacitat procedents de quatre residències de la ciutat de Barcelona. Les instal·lacions d’aquest equipament –depenent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies-, permetran mantenir aquestes persones aïllades, estaran ateses per un equip total de 10 professionals de l’àmbit social amb experiència en el treball amb persones amb discapacitat, i el seguiment sanitari el realitzarà el personal del CUAP de referència de la zona. L’aforament màxim de l’equipament és per a 25 persones en situació d’aïllament.

L’objectiu del Departament amb aquesta actuació és treure les persones amb simptomatologia d’aquelles residències amb menys possibilitats d’aïllament per tal de reallotjar-les en d’altres espais i així, d’una banda, millorar la seva atenció sanitària, i d’altra banda, evitar el possible contagi d’altres persones residents amb el COVID-19, tenint en compte, a més, que les persones amb discapacitat són un col·lectiu especialment vulnerable. D’aquesta manera als centres residencials hi haurà més espai per fer correctament l’aïllament, quan sigui necessari, i l’atenció.

El Departament espera poder reubicar més persones amb simptomatologia del COVID-19 que viuen en centres residencials en d’altres espais i també territoris.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol agrair enormement l’esforç que els i les professionals de tots els serveis d’atenció a les persones, especialment de les més vulnerables, tant de l’àmbit de treball com d’afers socials, estan fent aquests dies en la situació d’emergència que vivim pel coronavirus. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES