Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciCovid-19El Govern intensifica les mesures de protecció davant la Covid-19 als centres...

El Govern intensifica les mesures de protecció davant la Covid-19 als centres de dia per a gent gran i persones amb discapacitat

Es faran cribatges als usuaris i als treballadors dels serveis diürns que estiguin integrats en residències

centres dia municipals lleida amplien servei gent gran barri
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric de Lleida // Foto: Herminia Sirvent

Davant l’actual context d’incidència de la Covid-19, els departaments de Drets Socials i Salut han decidit intensificar les mesures de protecció dels serveis d’atenció diürna (centres de dia) per a gent gran i persones amb discapacitat, especialment, aquelles instal·lacions que comparteixen edifici amb centres residencials.

El nou protocol d’actuació per a centres i serveis d’atenció diürna tracta de prevenir i minimitzar al màxim l’entrada del coronavirus a aquestes instal·lacions per garantir la protecció tant dels usuaris com dels professionals d’aquests serveis.

banner flyer interpersonas

Els centres de dia integrats en residències es mantindran oberts, sempre que puguin garantir bombolles de convivència i espais separats per a cadascuna d’aquestes instal·lacions. En cas de brot, continuaran oberts si poden sectoritzar correctament. Si la residència a la qual estan integrats és vermella, hauran de tancar temporalment.

Pel que fa als professionals que treballen en serveis integrats, s’augmenten els cribratges periòdics seguint la mateixa pauta que a les residències. Es preveuen altres mesures de protecció per a tots els centres d’atenció diürna, tant pel que fa a la detecció de brots, com als aïllaments i a la vacunació dels treballadors nous.

També es faran cribratges a les persones usuàries de centres de dia integrats i s’intensificarà el control a tots els serveis per detectar persones amb simptomatologia compatible amb Covid-19.

Es vol reforçar sobretot la prevenció. S’aposta per reforçar les unitats de convivència, la formació del personal i la supervisió perquè les mesures de seguretat, higiene i ventilació es respectin en totes les instal·lacions del centre.

Aquestes mesures se sumen al nou protocol aprovat pel Govern per protegir davant la Covid-19 les residències de gent gran i persones amb discapacitat.

Sortides de tres dies als centres residencials

D’altra banda, els departaments de Drets Socials i Salut han decidit autoritzar només les sortides de tres dies o més de les persones que viuen en residències de gent gran i de persones amb discapacitat. Es tracta d’una mesura temporal, amb la intenció de garantir al màxim la protecció dels residents i dels professionals.

Els residents que surtin del centre hauran de mantenir el contacte amb una sola bombolla de convivència. La persona que els vagi a recollir haurà de fer-se un test d’antígens, que proporcionarà el mateix centre, en el moment previ a la recollida. Els residents no caldrà que es facin cap prova prèvia, però sí que se’n faran a la tornada.               

Aquestes mesures tenen una vigència prevista de catorze dies. A partir d’aquesta data, es revisaran, d’acord amb la situació epidemiològica.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content