Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDiscapacitatEl Govern estatal reformarà els coeficients reductors de l’edat de jubilació de...

El Govern estatal reformarà els coeficients reductors de l’edat de jubilació de les persones amb discapacitat

Segons estableix la Llei 21/2021 que s’ha publicat avui al BOE

coeficients reguladors jubilació persones amb discapacitat
Les persones amb discapacitat veuran millorats els coeficients de jubilació // Foto: AMB

Segons informa l’agència de notícies Servimedia, el Govern estatal impulsarà una reforma del marc regulador dels coeficients reductors de l’edat de jubilació a favor dels treballadors amb discapacitat, segons estableix la Llei 21/2021, del 28 de desembre, de Garantia del Poder Adquisitiu de les Pensions i d’altres mesures de reforç de la Sostenibilitat Financera i Social del Sistema Públic de Pensions que aquest dimecres publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La llei recull, parcialment, propostes del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi). Assenyala que el Govern haurà de remetre a la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo, en el termini de sis mesos, un informe sobre els aspectes relacionats amb la protecció social de les persones amb discapacitat.

banner newsletter oferta 50%

A partir d’aquest informe, i en el termini de tres mesos addicionals, el govern impulsarà una reforma del marc regulador establert als Reials Decrets 1539/2003, de 5 de desembre, pel qual s’estableixen coeficients reductors de l’edat de jubilació a favor dels treballadors que acrediten un grau important de discapacitat i 1851/2009, de 4 de desembre, pel qual es desenvolupa l’article 161 bis de la Llei general de la Seguretat Social quant a l’anticipació de la jubilació dels treballadors amb discapacitat en grau igual o superior al 45 per cent.

En el termini de sis mesos, el Govern elabora un informe que elevarà a la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo per adequar l’assimilació que preveu aquesta disposició addicional de les persones amb discapacitat en un grau igual o superior al 65 per cent.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content