Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDiscapacitatEl Govern espanyol vol eliminar de la Constitució el terme “disminuït” abans...

El Govern espanyol vol eliminar de la Constitució el terme “disminuït” abans que acabi l’any

En resposta a un petició del CERMI del 2018

congres diputats terme disminuït constitucio
Pedro Sánchez durant una sessió del Congrés dels Diputats // Foto: Arxiu

El Govern central ha assegurat que vol eliminar el terme disminuïtde la Constitució espanyola abans que finalitzi el 2020, una iniciativa que es va acordar al Congrés el 2018, però que la seva tramitació va quedar paralitzada per la convocatòria d’eleccions de Pedro Sánchez en abril de l’any passat.

La proposta era en resposta a una petició realitzada pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i va comptar amb el suport generalitzat de la Comissió de Polítiques per la Discapacitat de la Cambra baixa.

banner flyer interpersonas

L’Executiu també vol incloure en l’article 49 altres punts que incideixin en els drets d’aquest col·lectiu

L’objectiu d’aquesta comissió era, a més de canviar el terme “disminuït” per ‘persones amb discapacitat’, incloure en l’article 49 altres punts que incidissin en els drets d’aquest col·lectiu.

El text proposat per la comissió va quedar de la següent manera: “1) Les persones amb discapacitat són titulars dels drets i deures previstos en aquest títol en condicions d’igualtat real i efectiva, sense que pugui produir discriminació; 2) Els poders públics realitzaran les polítiques necessàries per garantir una vida participativa, autònoma i independent a les persones amb discapacitat; 3) S’ha de regular la protecció reforçada de les persones amb discapacitat per al ple exercici dels seus drets i deures; 4) les persones amb discapacitat gaudeixen de la protecció prevista en els acords internacionals que vetllen pels seus drets “.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES