Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciDestacadesEl Govern destina enguany més de 50 milions a les subvencions ordinàries...

El Govern destina enguany més de 50 milions a les subvencions ordinàries per les entitats

subvencions entitats
El Govern ha obert la convocatòria d’ajudes a les entitats // Foto: Imatge cedida per Creu Roja

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria de subvencions per a entitats, en matèria de família, infància, joves, civisme, foment del voluntariat i altres temes relacionats amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Concretament del 9 al 28 de maig, totes les entitats socials que ho vulguin poden sol·licitar els ajuts per dur a terme activitats a Catalunya en aquests àmbits. El Govern destinarà aquest 2016 un màxim de 50.006.154 euros a la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions anuals a entitats. Les bases de la convocatòria ofereixen diferents línies de subvencions segons l’àmbit i el tipus d’entitat. Aquestes són:

anunci guies d'arrel
  • Línia A: Programes de prevenció, suport i lluita contra la violència i el maltractament a les persones grans, i de promoció de les persones grans actives (733.877 euros)
  • Línia B: Programes d’atenció social i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social (214.250 euros)
  • Línia C: Programes i actuacions de suport a joves tutelats i extutelats (700.000 euros)
  • Línia D: Programes i activitats d’integració social de persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil i refugiades, i catalanes retornades. Programes de no discriminació (1.211.046 euros)
  • Línia E: Programes per dur a terme projectes i activitats en l’àmbit de la joventut (3.781.082 euros)
  • Línia F: Programes d’activitats i per a projectes de caràcter cívic, de participació ciutadana i de promoció del voluntariat i programes de suport al lleure educatiu diari (1.618.348 euros)
  • Línia G: Programes de suport de serveis socials (4.982.163 euros)
  • Línia H: Programes de suport a les famílies (826.550 euros)
  • Línia I: Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc (3.485.747 euros)
  • Línia J: Programes de manteniment i establiment de serveis definits en l’actual Cartera de serveis socials: persones grans amb dependència o risc social, persones amb discapacitat, problemàtica social derivada de malaltia mental, drogodependències i/o altres addiccions, afectades pel virus de la SIDA o problemàtica social i risc d’exclusió social (32.453.088 euros).

Els projectes vinculats al reforç de l’actual Cartera de serveis socials concentren el 65 % dels recursos que el Departament destina a l’actual convocatòria. Els segueixen els projectes de suport de serveis socials, els adreçats a la joventut i els destinats a infants i adolescents en situació de risc.

 La convocatòria s’adreça a les entitats que operen a Catalunya, legalment establertes i sense ànim de lucre. Els tipus de despeses subvencionables són les directes -com les retribucions del personal, despeses de manutenció, subministrament i serveis generals- i les indirectes, és a dir, aquelles que no puguin vincular-se directament amb el desenvolupament de les accions del projecte subvencionat però que són necessàries per a dur-lo a terme.

Per rebre assessorament i suport en la tramitació durant tota la convocatòria, les entitats sol·licitants poden adreçar-se a les oficines d’atenció ciutadana del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, així com a les del Departament de la Presidència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content