Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciCovid-19El Govern destina 14,6 M€ a reforçar el personal de residències de...

El Govern destina 14,6 M€ a reforçar el personal de residències de gent gran i de persones amb discapacitat

S'estan incorporant gairebé 200 professionals a les residències que gestiona

drets persones amb discapacitat
L’impacte de la pandèmia ha creat la necessitat de destinar més recursos // Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat destinar 14.623.737 euros al finançament del Programa temporal per al reforç del sistema de residències i del Programa temporal per reforçar el personal de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat, per atendre les necessitats derivades de la pandèmia de la Covid-19. Aquests programes es van començar a implementar el passat mes de febrer. 

anunci guies d'arrel

El Govern està reforçant amb gairebé de 200 professionals les residències que gestiona. El nou personal s’està incorporant als 17 centres públics d’atenció a la gent gran i persones amb discapacitat per tal d’enfortir les mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest reforç contribueix a garantir els drets de les persones usuàries, implementant els protocols, plans i d’altres accions que permetin assegurar les condicions de salut i mantenir una atenció individualitzada de qualitat. 

Les tasques que desenvolupa el nou personal estan vinculades a l’adopció de mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. En concret, la implementació de protocols d’actuació en els centres residencials per garantir les mesures de prevenció, les sectoritzacions per prevenir i lluitar contra la propagació de la malaltia entre les persones usuàries i el personal; la instauració d’espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d’altres serveis. 

Banner 300x250px EnBucle3

Aquesta actuació se suma al pla de contingència presentat l’estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres del país, independentment de la titularitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content