Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCovid-19El Govern destina 14,6 M€ a reforçar el personal de residències de...

El Govern destina 14,6 M€ a reforçar el personal de residències de gent gran i de persones amb discapacitat

S'estan incorporant gairebé 200 professionals a les residències que gestiona

drets persones amb discapacitat
L’impacte de la pandèmia ha creat la necessitat de destinar més recursos // Foto: Arxiu

El Govern ha aprovat destinar 14.623.737 euros al finançament del Programa temporal per al reforç del sistema de residències i del Programa temporal per reforçar el personal de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat, per atendre les necessitats derivades de la pandèmia de la Covid-19. Aquests programes es van començar a implementar el passat mes de febrer. 

El Govern està reforçant amb gairebé de 200 professionals les residències que gestiona. El nou personal s’està incorporant als 17 centres públics d’atenció a la gent gran i persones amb discapacitat per tal d’enfortir les mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest reforç contribueix a garantir els drets de les persones usuàries, implementant els protocols, plans i d’altres accions que permetin assegurar les condicions de salut i mantenir una atenció individualitzada de qualitat. 

diari-discapacitat-300x250e

Les tasques que desenvolupa el nou personal estan vinculades a l’adopció de mesures per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. En concret, la implementació de protocols d’actuació en els centres residencials per garantir les mesures de prevenció, les sectoritzacions per prevenir i lluitar contra la propagació de la malaltia entre les persones usuàries i el personal; la instauració d’espais per a confinament i la configuració de les residències públiques com a centres que reben usuaris derivats d’altres serveis. 

Aquesta actuació se suma al pla de contingència presentat l’estiu passat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies adreçat al conjunt de centres del país, independentment de la titularitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES