Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciSALUT MENTALEl Govern destina 10M€ al programa ‘Ocell de Foc’ de suport a...

El Govern destina 10M€ al programa ‘Ocell de Foc’ de suport a joves, especialment amb problemes de salut mental

Va ser presentat ahir pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent

presentacio projecte ocell de foc
El president Pere Aragonès i el conseller Roger Torrent durant la presentació // Foto: gencat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presentat el nou programa ‘Ocell de Foc’, dissenyat i impulsat pel Departament d’Empresa i Treball per fomentar projectes que promoguin l’atenció a persones joves d’entre 16 i 30 anys, especialment aquelles amb problemes de salut mental, per assolir el seu benestar emocional, una millora de la qualitat de vida i assolir la seva inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu.

“Cal actuar de forma integral i coordinada, sumant actors, sumant complicitats, treballant en xarxa per fer front a un problema estructural de la nostra societat profundament injust pels i les joves i que sense cap mena de dubte esdevé un fre pel progrés del país”, ha assegurat el president.

El cap de l’Executiu ha fet valer la magnitud col·lectiva del programa, que té com a objectiu “arribar a 20.000 joves d’arreu del país, 3.000 dels quals amb problemes de salut mental o benestar emocional”, amb projectes “que sortiran del propi territori”. “Enfortirem els actors existents amb un conjunt d’ajudes que volen incentivar el treball en xarxa, el treball cooperatiu des de diferents punts de vista i des de diferents àmbits de treball, per crear una xarxa d’atenció integral que doni el millor servei als i les joves que ho necessiten”, ha explicat.

Pel president, amb Ocell de Foc es vol “empoderar els i les joves perquè puguin dur a terme el seu projecte de vida amb plenitud, impulsant totes les mesures que estiguin al nostre abast perquè els joves del nostre país tinguin una vida plena, amb totes les oportunitats, amb una vida autònoma i independent”.

També en aquesta línia, el conseller Torrent ha destacat que la finalitat del programa és que els joves “puguin encarar amb millors perspectives, amb més eines i amb més oportunitats, els seus projectes de vida”. “Acompanyament és una paraula clau”, ha apuntat. I també ha remarcat la importància de “teixir aliances” amb les entitats per fer “un abordatge integral a la situació dels joves”. “Cerquem la creació d’aliances on, entitats sense ànim de lucre o cooperatives d’iniciativa social especialitzades en l’atenció a les persones amb problemàtica de salut mental, col·laborin amb associacions o empreses d’activitats juvenils, com ara les esportives, les culturals o les de lleure”, ha explicat Torrent.

Ocell de Foc s’emmarca en un model comunitari de resposta a les necessitats d’atenció a les persones amb malestar emocional i també trastorn mental que Catalunya ha anat desplegant, recollint les recomanacions que fa l’Organització Mundial de la Salut a tots els països.

A l’acte, que s’ha celebrat a Cal Muns, un equipament referent en l’atenció a les persones amb problemes de salut mental gestionat pel Grup Sant Pere Claver a Barcelona, també han assistit el secretari de Treball, Enric Vinaixa i Bonet, el director general d’Economia Social i Solidària, Tercer Sector i Cooperatives, Josep Vidal Fàbrega i la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana Aguilà.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Avui he repassat articles de salut mental i m’ha sorprès la quantitat de “milions” que preveuen donar. Si sumessim tots els milions del que han parlat .. Entre fons Ajuntaments, Generalitat, Estatal, Europeus, hauriem de tindre uns serveis de primera. La realitat és que es reparteixen discursos de milions com caramels a una cavalgada de reis. Mentre no hi hagi supervisor extern que auditi que es fa amb els milions pressupostats en la realitat, no avançarem res. On van a parar els que surten publicats al BOE o DOG? O es que els sous del assessors sumen més que els professionals que realment han d’atendre els mil.lers de persones? Si falten professionals de salut mental (psiquiatres, psicòlegs) i no convoquen places per cobrir ni milloren les condicions laborals, com poden dir que atendran x persones de totes les edats? Ja saben que sense professionals mai podran complir el que prometen, els diners que han apartat per aquests plans de plans on van? S’arrosseguen any rera any o són difuminats en boniques pancartes i memorandums.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content