Dimarts, 20 febrer 2024
IniciTERCER SECTOR SOCIALEl Govern central convocarà ajudes de 80M€ en les properes setmanes per...

El Govern central convocarà ajudes de 80M€ en les properes setmanes per potenciar l’economia social

En el marc del Pla Integral d'Impuls a l'Economia Social per a la Generació d'un Teixit Econòmic, Inclusiu i Sostenible' 

ajudes a l'economia social
Una persona ordena fitxes que representen l’economia social // Foto: 123RF/Photonphoto

El Ministeri de Treball i Economia Social llançarà a partir d’aquest mes de gener una convocatòria d’ajudes d’uns 80 milions d’euros per promoure iniciatives que afavoreixin l’economia social a Espanya.

Així ho reflecteix el darrer informe de seguiment dels fons europeus del Ministeri d’Economia, en què s’explica que aquests ajuts s’emmarquen al ‘Pla Integral d’Impuls a l’Economia Social per a la Generació d’un Teixit Econòmic, Inclusiu i Sostenible’, en virtut del qual ja es van atorgar 10 milions d’euros més a 44 projectes la tardor passada.

Aquest pla és part del Pert de l’Economia Social i de les Cures que el Govern va desplegar amb els fons europeus Next Generation-EU i que va ser dotat amb una mica més de 800 milions.

L’economia social a Espanya representa en conjunt el 10% del producte interior brut (PIB) i el 12,5% de l’ocupació. Aquestes dades han estat posades en relleu en diferents ocasions per part de la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant la presidència espanyola del Consell Europeu que es va desenvolupar durant el segon semestre de l’any passat.

En aquest sentit, al llarg del 2023 s’ha aconseguit aprovar l’Avantprojecte de Llei Integral de l’Economia Social, així com l’Estratègia Espanyola de l’Economia Social 2023-2027, mesures que constitueixen un recolzament per dinamitzar, visibilitzar i consolidar un model productiu que engloba al voltant de dos milions de llocs de treball a tot el territori nacional.

A més, a nivell internacional, Díaz va contribuir a fer que L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) adoptés la primera resolució de la història d’aquesta institució per impulsar l’economia social a tot el món.

Durant la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, l’economia social va ser una de les tres prioritats del Ministeri. S’ha aconseguit que s’aprovi per primera vegada una Recomanació per desenvolupar l’Economia Social als 27 països de la UE i fomentar així un model de desenvolupament sostenible que preserva els drets de les persones treballadores i alhora és respectuós amb el medi ambient.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content