Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciGent GranEl Govern aprova l’increment d’un 4% de les tarifes dels serveis d’atenció...

El Govern aprova l’increment d’un 4% de les tarifes dels serveis d’atenció a la gent gran el 2021

Això suposa una inversió addicional de 50,1 milions d’euros

tarifes atencio gent gran
La mesura suposarà un increment de sou del 6% per als treballadors // Foto: Músicos por la Salud

El Govern ha aprovat que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies incrementi amb 50,1 milions d’euros més les tarifes dels serveis d’atenció a la gent gran d’aquest 2021. L’augment de les tarifes -el preu per plaça que es paga a les entitats prestadores del servei- suposa un 4% més respecte a l’any anterior i significarà una pujada del sou dels treballadors per a aquest 2021 d’un 6%, amb efectes retroactius des de l’1 de gener. 

Es tracta del tercer increment de tarifes al sector d’atenció a les persones que realitza el Departament en els últims dos anys: fins ara, s’havien incrementat les tarifes de serveis a les persones grans el 2019 (14,2 milions) i el 2020 (20 milions). En total, s’hauran incrementat les tarifes de serveis de gent gran amb 84,3 milions d’euros. Això representa per exemple, que una plaça de residència de gent gran, que fins ara es pagava 1.869€/mes, amb la pujada de tarifes es pagarà 1.944,23€/mes. 

En concret, s’actualitza tant el cost de referència com el mòdul social i el copagament de les prestacions de servei no gratuïtes de la Cartera de serveis socials de centre de dia per a gent gran, residència assistida per a gent gran Grau II i Grau III i habitatge tutelat per a gent gran. També s’actualitzen els preus de serveis específics. L’import dels serveis socials residencials per a gent gran de la Xarxa d’Atenció Pública que es presten en gestió delegada s’incrementen amb un import addicional mensual del 4%, mentre que en els centres de dia per a gent gran la pujada és d’un 5%. 

L’augment de les tarifes té com objectiu fonamental la millora de les condicions laborals i retributives de les persones treballadores professionals de les residències i centres de dia de gent gran de la Xarxa de serveis socials d’atenció pública, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei públic prestat a la ciutadania.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content