Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciGent GranEls professionals d’atenció a la gent gran guanyen el Premi ACRA 2020...

Els professionals d’atenció a la gent gran guanyen el Premi ACRA 2020 per la seva actuació durant la pandèmia

Metges sense Fronteres també rep un guardó especial

premis acra professionals atencio gent gran
Cartell dels Premis ACRA 2020 // Font: ACRA

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials ha celebrat aquesta tarda la 18a edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. El col·lectiu de professionals d’atenció a la gent gran en situació de dependència ha guanyat el Premi ACRA 2020 per la seva gran contribució al benestar i la salut de les persones usuàries durant la pandèmia. Metges sense Fronteres també ha rebut un guardó especial per la seva contribució desinteressada en els centres residencials durant la primera onada. 

“Les treballadores i els treballadors del sector han demostrat el seu compromís amb la gent gran i una gran professionalitat en un context extraordinàriament difícil”, ha explicat Cinta Pascual. La presidenta d’ACRA també ha denunciat en la seva intervenció “l’abandonament que van patir els centres a l’inici de la primera onada”, un sector resilient que ha fet els deures i que en els darrers mesos s’ha preparat a fons per donar “la millor resposta i garantir la seguretat i la salut dels residents en el sentit més ampli, protegint-los de la COVID i potenciant el seu benestar emocional”. 

Per altra banda, el President de Metges Sense Fronteres (MSF) d’Espanya, David Noguera, ha agraït el reconeixement especial atorgat per ACRA per la intervenció altruista de la seva organització, experta en emergències epidemiològiques, a les residències catalanes.
Un dels moments emotius de la gala, realitzada mitjançant videoconferència, s’ha produït durant l’emissió d’un vídeo en què una usuària d’una residència entregava el Premi ACRA a una de les seves cuidadores de referència en nom de totes les persones que viuen en els centres del país. El premi ha estat compartit entre aquesta cuidadora i una netejadora d’un altre centre residencial, un col·lectiu, el d’atenció indirecta, que va implicar-se al mateix nivell que la resta de professionals. 

Molt emotiva també ha estat la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec del violoncel·lista Nico Cobo en homenatge a les més de 15.000 persones que han perdut la vida per la COVID-19.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content