Divendres, 14 juny 2024
IniciENTITATSEl Govern aprova destinar 38,9 milions d’euros al finançament de projectes i...

El Govern aprova destinar 38,9 milions d’euros al finançament de projectes i serveis d’entitats socials

Aquest import suposa un increment del 12,4% respecte del 2021, prop de 5 punts i mig per sobre del que preveia l’acord de pressupostos

entitats socials increment sobrecostos subministraments
La onvocatòria també beneficia a projectes d’entitats socials en l’àmbit de la gent gran // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Govern va aprovar ahir una despesa de 38.875.884 euros per atendre la convocatòria ordinària 2023 de subvencions de projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials. Amb aquesta partida, el Departament de Drets Socials incrementa en un 12,4% l’import per a aquesta convocatòria de subvencions en comparació als fons que hi va destinar el 2021. Un augment que supera també amb escreix el 7% d’increment que es preveia a l’acord de pressupostos.

La convocatòria beneficia entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes en àmbits com ara l’atenció a la gent gran, a la infància i l’adolescència i a les persones amb discapacitat. També les que duen a terme projectes d’educació en el lleure, d’associacionisme i voluntariat, d’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat o de lluita contra el sensellarisme, entre d’altres.

El Govern va avançar l’obertura de la convocatòria al mes de març passat, amb la línia de subvenció als serveis de la cartera de serveis socials, que ja està resolta. En aquest sentit, Drets Socials està treballant enguany amb el tercer sector una modificació del calendari tant d’aquesta convocatòria com la de subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF, per avançar-ne la publicació a fi que, de cara a 2024, les entitats que hagin presentat projectes a qualsevol de les línies coneguin a principis d’any de quants diners disposaran per a tot l’exercici.

PUBLICITAT

A banda de l’increment en la dotació per a 2023, Drets Socials està treballant també en una convocatòria de subvencions complementària que contribuirà a reforçar la tasca que duen a terme les entitats socials del país.

Font: Departament de Drets Socials

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content